Setari Cookie-uri

Cum sa fii eco in martie!

Este primavara - anotimpul schimbarii, in care natura se transforma intr-o oaza de verdeata.

Comunicat de Presa

Este primavara – anotimpul schimbarii, in care natura se transforma intr-o oaza de verdeata, vremea de afara se armonizeaza perfect cu zambetul oamenilor, totul prinde culoare si ne lasam purtate de sentimentul de liniste de primavara.

Mai mult, este martie, luna in care vei fi coplesita de cadourile mult dorite –flori, bomboane, accesorii, pantofii pe care ti-i doreai de ceva vreme, rochita aceea pe care ai vazut-o in vitrina luna trecuta sau setul de creme si parfumuri care iti lipseste.



Imbracate in haine de sarbatoare, frumos aranjate cu fundite si ambalaje colorate, toate aceste cadouri au un singur scop: de a te face sa zambesti, caci fiecare dintre noi meritam sa fim apreciate, iubite si respectate in fiecare zi din an!

Dar ce faci cu toate aceste ambalaje care iti raman in casa? Ele nu sunt gunoaie, ci sunt deseuri de ambalaje valoroase care, prin reciclare, devin materie prima secundara pentru produse noi. Iata ce iti propunem:

1. Recicleaza!
Colecteaza selectiv deseurile de ambalaje incepand de acasa si apoi depoziteaza-le in pubelele colorate din oras (galben – pentru plastic si metal, albastru – pentru hartie-carton si verde – pentru sticla) pentru a fi reciclate.

Ce colectam selectiv?
- Pubela GALBENA: recipientul din plastic de la produsele cosmetice (lotiune de corp, sampon, balsam, crema), borcanul de plastic de la bomboanele oferite celor mici, recipientul de plastic de la oul de ciocolata etc.

- Pubela ALBASTRA: celofanul de la flori, punga de hartie de la cadou, cutia de carton de la parfum, cutia de carton de la bomboane, ambalajul de la ciocolata, cutia de la pantofii cei noi, ambalajul de la esarfa etc.
- Pubela VERDE: sticla de parfum, sticlele de la bauturile alcoolice etc.



Cum colectam selectiv corect?
1. IDENTIFICA deseurile de ambalaje din locuinta ta!
2. PRESEAZA deseurile de ambalaje din plastic si metal sau acrtoanele, inainte de depozitare, pentru a economisi spatiul!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.