Setari Cookie-uri

Ce poti face tu pentru o lume mai buna

Ideea de a schimba pozitiv lumea pare oarecum utopica si, in special, idealista, intr-o lume in care banii, puterea si jocurile de culise joaca rolurile principale. Schimbarile marete, insa, pornesc de la pasii mici pe care ii poti face chiar tu, in fiecare zi!

Ideea de a schimba pozitiv lumea pare oarecum utopica si, in special, idealista, intr-o lume in care banii, puterea si jocurile de culise joaca rolurile principale. Schimbarile marete, insa, pornesc de la pasii mici pe care ii poti face chiar tu, in fiecare zi!

Pastreaza-ti calmul! Intr-o lume in care ritmul rapid si agitat este la ordinea zilei, iti vine foarte greu sa-ti pastrezi calmul si un oarecare optimism – traficul nebun, oamenii nervosi care ne inconjoara, cuvintele aruncate la intamplare, toate par ca au un singur scop: acela de a ne strica noua ziua. Invata insa sa-ti pastrezi calmul si sa nu alimentezi si tu, prin acelasi tip de comportament, haosul zilnic. Este de preferat sa rezolvi orice conflict pe cale amiabila, apeland la comunicare deschisa si intelegere, iar, daca persoana ce te agreseaza verbal nu pare dispusa sa comunice in mod civilizat, spune-i simplu: “Prefer sa discutam aceasta problema dupa ce te calmezi un pic.”

Zambeste! Stiu ca suna neobisnuit, insa un zambet iti poate schimba atat tie, cat si celor din jur, starea de spirit. Zambind mai des, chiar si atunci cand nu avem un motiv de optimism solid, putem reusi sa destindem o atmosfera tensionata. Este demonstrat faptul ca, daca zambim atunci cand salutam o persoana, devine mult mai probabil sa purtam o conversatie placuta decat daca am intampina persoana respectiva cu o figura posomorata.

Relaxeza-te 15 minute pe zi! Cel putin un sfert de ora pe zi de relaxare completa iti vor schimba comportamentul, facandu-te mai deschisa si mai dispusa sa ii asculti pe cei din jur. Este suficient sa petreci un sfert de ora in care te concentrezi doar asupra respiratiei, incercand sa inspiri profund si sa expiri cu putere, pentru a te destinde total dupa o zi stresanta. Daca fiecare om ar invata sa se destinda macar cateva minute pe zi – un lucru ce pare banal, dar intreaba-te doar cand a fost ultima data cand tu ai facut acest lucru -, cu siguranta bolile provocate de ritmul stresant al vietii moderne s-ar diminua considerabil.

Alege simplitatea! Chiar daca ti-ai dori sa iti cumperi o rochie a unui designer renumit sau sa petreci o vacanta intr-un loc exotic, indeplinirea acestor dorinte nu te va face mai fericita. Cauta mai degraba simplitatea, lucrurile tangibile, pe care ti le poti permite si care te fac sa te simti in armonie cu tine insati. De exemplu, probabil ca stii ca, in ultimul timp, tot ce tine de bio (cosmetice bio, vacante petrecute in locuri nepoluate, agroturism) a devenit un adevarat trend. Partea frumoasa este ca poti petrece o vacanta in stil “bio”, in care sa te bucuri de aerul curat, de optimism si de linistea rurala, fara sa cheltui mai mult decat iti poti permite – du-te la bunici, la tara sau gaseste un prieten ce te poate gazdui intr-un astfel de loc cel putin un weekend. Vei vedea, iti vei incarca bateriile intr-un mod simplu, cat se poate de trendy si deloc costisitor!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.