Setari Cookie-uri

Ce poti face tu pentru o lume mai buna

Ideea de a schimba pozitiv lumea pare oarecum utopica si, in special, idealista, intr-o lume in care banii, puterea si jocurile de culise joaca rolurile principale. Schimbarile marete, insa, pornesc de la pasii mici pe care ii poti face chiar tu, in fiecare zi!

Renunta la plastic si recicleaza! Problema incalzirii globale, cauzata de o multime de deprinderi nocive, printre care si utilizarea produselor nereciclabile, nu mai este demult o chestiune teoretica. Renunta complet la pungile de plastic si alege sa iti transporti cumparaturile in sacosele din panza, pe care le poti spala cu usurinta si utiliza de multe ori. Exista numeroase variante ale acestor sacose din panza, inclusiv una haioasa, creata de Anya Hindmarch, pe care scrie “I’m not a plastic bag” (“Nu sunt o punga de plastic”, eng.) – click aici pentru a vedea cum arata aceasta sacosa din panza devenita faimoasa. Incearca sa folosesti cat mai putine ambalaje din plastic si, de asemenea, sa reciclezi pe cat posibil deseurile menajere – si in orasele din Romania au inceput sa apara tomberoanele de reciclare, in care poti arunca, separat, deseurile din plastic, hartie sau sticla.

Economiseste apa! Apa este unul dintre cele mai pretioase bunuri ale planetei si nu trebuie irosita cu niciun chip. Spre exemplu, de fiecare data cand ne spalam pe dinti lasand apa sa curga, consumam 5 litri de apa; daca oprim apa in cele 2 minute in care ne spalam pe dinti, consumam doar un litru. Diferenta devine vizibila, nu-i asa? Economisirea apei nu inseamna sa renuntam la dusul zilnic si la igiena riguroasa, ci doar sa facem aceste lucruri intr-un mod mai economic si responsabil. Actrita Jennifer Aniston a declarat ca, pentru a economisi apa, s-a obisnuit sa faca dus in doar 6 minute – daca o femeie atat de ingrijita poate, atunci cu siguranta putem si noi!

Permite-ti, din cand in cand, sa fii idealista! Intr-o lume precum cea in care traim noi, a fi idealist reprezinta un adevarat lux. Cum vei putea face fata provocarilor vietii cotidiene daca esti idealista? A visa uneori la o lume mai buna, in care oamenii gandesc pozitiv si isi respecta aproapele, nu iti va dauna, ci, din contra, iti va alimenta dorinta de a te schimba pe tine si, usor, usor si lumea din jurul tau!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.