Setari Cookie-uri

Jean Teule, Magazinul de sinucideri

Intr-un viitor indepartat, in Orasul Religiilor Disparute, singura speranta de a evada din derizoriul cotidian este elegantul Magazin de sinucideri al familiei Tuvache. Aici se gasesc toate cele necesare unei sinucideri stilate, personalizate, teatrale, care sa faca cinste sinucigasului pesti otravitori, decoruri si costume de harakiri, cocktailul letal al zilei, sarutul mortii. Toti membrii familiei - care poarta numele unor sinucigasi celebri - impartasesc parerea ca viata e o mare deziluzie si ca trebuie curmata cat mai repede. Toti, in afara de mezinul Alan, care este de un optimism incurabil. Treptat, sumbrul Magazin de sinucideri tinde sa se transforme intr-un coltisor vesel si luminos. Iar comertul cu lipsa de speranta pare sa se duca de rapa...

Vorba editorului Jean Teulé scrie intr-o formula originala absolut inspirata, facand reverente atat Familiei Adams, cat si lui Baudelaire. Satirizeaza cu inocenta pesimismul, spleenul urban, nihilismul, depresia ,,la moda". Rezultatul este, probabil, cel mai comic roman despre sinucidere scris vreodata.

,,Un exercitiu de umor negru extrem de reusit... O carte proaspata, dar erudita; lucida, dar optimista; satirica, dar revigoranta."
Le Magazine Littéraire

,,O lectura care te va inviora si iti va ridica moralul!"
Le Point

Jean Teule s-a nascut in 1953, intr-un orasel din Normandia. S-a facut cunoscut ca autor de banda desenata (Bloody Mary, 1984; Filles de nuit, 1985; Gens d'ailleurs, 1993), apoi a debutat in televiziune, unde a lucrat ca producator si scenarist. Mai recent, s-a consacrat scrisului. A debutat cu romanul Rainbow pour Rimbaud (1991), caruia i-au urmat L'Œil de Paques (1992), Ballade pour un père oublié (1995), Darling (1998), Bord cadre (1999), Longues peines, Les lois de la gravité, Ô Verlaine ! (2004), Je, François Villon (2006), Magazinul de sinucideri (Le Magasin des suicides, 2007; Editura ALLFA, 2011), Le Montespan (2008) si Mangez-le si vous voulez (2009).

Vorba autorului ,,Am facut banda desenata fara sa vreau, televiziune fara sa-mi doresc si literatura fara sa aleg. Si de fiecare data mi-a placut enorm!"
Jean Teulé


Editura ALL

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.