Setari Cookie-uri

Magul. Extraordinara viata a lui Paolo Coelho

Paulo Coelho este un om universal, care a trezit interesul intregii lumi, cum putini au facut-o. O suta cincisprezece milioane de oameni i-au citit cartile, ii fac cunoscute ideile, scrierile, viziunile.

Autor: Fernando Morais
Editura: Humanitas, Memorialistica & Diaristica
Colectia: In afara colectiilor
Pret: 59.00 ron

"I-am spus lui Fernando lucruri pe care nu le-am spus nimanui... nici macar mie insumi." (Paulo Coelho)

Paulo Coelho este un om universal, care a trezit interesul intregii lumi, cum putini au facut-o. O suta cincisprezece milioane de oameni i-au citit cartile, ii fac cunoscute ideile, scrierile, viziunile. Un adevarat mag al sufletului, Paulo Coelho descopera virtutile rabdarii si ale bunavointei omenesti, ale nobletii si generozitatii, ale lepadarii de sine si, mai presus de toate, ale Dragostei universale.

Paulo Coelho a experimentat si a suferit el insusi ca sa atinga virtutea absoluta a cunoasterii de sine si ca sa descopere, in ultima instanta, calea supremei purificari.

"Magul" este o biografie in care Fernando Morais ofera cea mai cuprinzatoare privire de pana azi asupra fascinantei existente si creatii a celui mai tradus scriitor in viata. Autorul a scris-o dupa multi ani de cercetare, in care a stat de vorba, cu talent si daruire, cu toti cei care-l cunosc pe Paulo Coelho. O poveste la care nici macar cei mai creativi scenaristi n-ar putea sa viseze.

Citeste cateva pagini.

FERNANDO MORAIS s-a nascut in Mariana-Minas Gerais, in 1946. Este jurnalist din 1961. A lucrat la redactiile Jornal da Tarde, Veja, Folha de S. Paulo si TV Cultura. A fost distins de trei ori cu Premiul "Esso" si de patru ori cu Premiul "Abril" pentru Jurnalism. A fost deputat de stat timp de opt ani (pentru MDB - Movimento Demo-cratico Brasileiro-Sao Paulo si apoi pentru PMDB (Partido de Movimento Democratico Brasileiro-Sao Paulo) si secretar al Culturii (1988-1991) si al Educatiei (1991-1993) in statul Sao Paulo. Este autorul itinerarului pentru miniseriile documentare "Brazilia - cinci sute de ani si cinci zile care au zguduit Brazilia", prezentate de canalul GNT/Globosat.

A scris, printre alte carti, Transamazonica (Brasiliense, 1970, impreuna cu Ricardo Gontijo si Alfredo Rizutti), A Ilha (Alfa-Omega, 1975, reeditata de Companhia das Letras in 2001), Olga (Alfa-Omega, 1985, reeditata de Companhia das Letras in 1993), Chato, o rei do Brasil (Companhia das Letras, 1994), Coracoes sujos (Companhia das Letras, 2000), Cem quilos de ouro (Companhia das Letras, 2002), Na toca dos Leoes (Planeta, 2004) si Montenegro (Planeta, 2006).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.