Setari Cookie-uri

Expozitie-omagiu pentru Japonia: Pelerinaj la Muntele Fuji. Gravuri de Katsushika Hokusai

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita joi, 28 aprilie, orele 18.30 la vernisajul expozitiei de gravura japoneza Pelerinaj la Muntele Fuji. Gravuri de Katsushika Hokusai. Curatorul expozitiei este dna Carmen Brad, specialist in arta extrem orientala.

Viziunea artistica originala a lui Hokusai se manifesta in redarea scenelor de viata cotidiana, ce ocupa un loc semnificativ in economia imaginii si care au adus un plus de noutate seriei. Surprinse in diverse indeletniciri, pe mare, la munca sau in momente de odihna, aflate in armonie sau in lupta cu natura, personajele lui Hokusai sunt realizate cu un realism mai putin obisnuit pentru traditia artistica japoneza.

Pentru amatorul de arta european, lucrarile maestrului Hokusai prezinta un interes special datorita sintezei novatoare intre limbajul plastic specific oriental si modul occidental de reprezentare perspectivala a spatiului. Nu este de mirare ca exemplare din aceasta serie monumentala au exercitat o puternica influenta asupra unor artisti europeni din secolul al XIX-lea, continuand sa fascineze si sa inspire pana in zilele noastre.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.