Setari Cookie-uri

Noaptea Europeana a Muzeelor

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se afla deja la a saptea editie si este sarbatorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se afla deja la a saptea editie si este sarbatorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa. In acest an, Noaptea Muzeelor se va desfasura sambata, 14 mai.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) invita publicul sa afle detalii despre activitatile organizate cu aceasta ocazie de catre muzeele din Romania vizitand site-ul www.noapteamuzeelor.ro, care anul acesta va avea si o varianta in limba engleza.

Muzee din Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caransebes, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Dej, Deva, Galati, Giurgiu, Golesti, Gorj, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Sinaia, Tulcea sau Targoviste isi asteapta vizitatorii in nocturna. Concerte, proiectii de filme si animatii, personaje care prind viata, ateliere pentru copii, prezentari, spectacole sau observatii astronomice completeaza intr-un mod inedit programul acestei nopti speciale, transformand vizitarea expozitiilor organizate de muzee in experiente de neuitat.

In Bucuresti, Noaptea Muzeelor are o amploare deosebita: vizitatorii pot alege sa-si petreaca noaptea de 14 spre 15 mai parcurgand atat muzee care si-au facut o traditie din sarbatorirea acestui eveniment, cat si muzee sau organizatii culturale care s-au alaturat in 2010 sau chiar in acest an (cum este Muzeul Bellu, care participa pentru prima data).

Printre acestea amintim: Muzeul Aviatiei, Muzeul de Arta “Vasile Grigore” – pictor si colectionar, Muzeul Bellu, Muzeul Militar, National „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National de Geologie, Muzeul National „George Enescu”, Anaid Art Gallery, Centrul Cultural Art Society, LC Foundation, Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti, Fundatia Löwendal, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, Arhivele Nationale ale Romaniei sau Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, care sarbatoreste Dimineata Muzeului... la 75 de ani. Si, nu in ultimul rand, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si Muzeul National al Taranului Roman invita publicul sa viziteze un „Muzeu Labirint” cu tema „Randuiala Vietii”, in Piata George Enescu (langa Ateneul Roman).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.