Setari Cookie-uri

Elogiu femeilor mature

Englez prin adoptie, maghiar prin origine, Stephen Vizinczey publica in 1965 romanul Elogiu femeilor mature devenit, dupa o ascensiune sinuoasa, dar remarcabila, o capodopera a literaturii erotice moderne.

Autor: Stephen Vizinczey
Editura: Curtea Veche
Pret: 15,50 ron

Englez prin adoptie, maghiar prin origine, Stephen Vizinczey publica in 1965 romanul Elogiu femeilor mature devenit, dupa o ascensiune sinuoasa, dar remarcabila, o capodopera a literaturii erotice moderne.

Debarcat in Canada cu un bagaj sumar, cam 50 de cuvinte englezesti, si un altul apasator, amintirile sangeroase ale Revolutiei maghiare din '56, Vizinczey depaseste momentul sinuciderii si, ulterior, al depresiei, prin scrierea acestui roman vindecator, salvator, surprinzator.

Vandut in peste 4 milioane de exemplare, tradus in principalele limbi europene, romanul isi continua ascensiunea, la aproape 40 de ani de la aparitie, datorita abordarii vitalizante si veridice a iubirii, scutind cititorul de sentimentalisme ieftine, dar coplesindu-l cu fermecatoare luciditate si naturalete.

O lucrare stralucita. Dupa ce o citesti, iti dai seama ca Vizinczey stie cu adevarat, in vreme ce Henry Miller si restul - poate chiar D. H. Lawrence - doar credeau ca stiu. (Sunday Citizen)

O capodopera... un mare roman in traditia europeana, departe de fantasme si nevroze, incearca sa desluseasca cititorului adevarurile vietii. András Vajda, eroul principal, citeste femeile mature asa cum Vizinczey face dragoste cu cartea. Un roman al cunoasterii pentru toti tinerii, femei si barbati, care se apropie de malurile fermecate si angoasante ale sexualitatii. Un tratat de umanitate. (Le Monde)

Context erotic, jocuri, frustrari, greseli naive, umilinte, veselie, placeri inlacrimate... Vizinczey nu exagereaza, scrie cu o detasare careia nu-i lipseste ironia, stilul sau evocator ne elibereaza de angoasele care, deseori, insotesc dragostea. O capodopera in care sexul este, in acelasi timp, invatatura si literatura. (Ajoblanco)

Este, fara indoiala, cea mai incredibila aventura literara a ultimilor ani... practic n-a parasit niciodata lista celor mai bine vandute romane... O poveste amuzanta, un stil sobru, dar ireprosabil, o viziune nonconformista si profunda, are tot ce-i trebuie. (L'Express)
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.