Setari Cookie-uri

Elogiu femeilor mature

Englez prin adoptie, maghiar prin origine, Stephen Vizinczey publica in 1965 romanul Elogiu femeilor mature devenit, dupa o ascensiune sinuoasa, dar remarcabila, o capodopera a literaturii erotice moderne.

Stephen Vizinczey s-a nascut in 1933 in Ungaria. A scris poezie si teatru inca din adolescenta; trei dintre piesele sale au fost interzise de regimul comunist. A participat la Revolutia din 1956 de la Budapesta si a fost obligat sa paraseasca tara. S-a refugiat in Canada si apoi la Londra, unde locuieste in prezent.

Si-a perfectionat limba engleza scriind scenarii pentru National Film Board of Canada; la 27 de ani era director al revistei politice si literare Exchange, a colaborat la CBC/Radio Canada ca realizator si producator.

Elogiu femeilor mature, aparuta in 1965, a fost primita cu entuziasm de critica, autorul fiind comparat cu Conrad si Nabokov. Vanduta in peste 4 milioane de exemplare, cu peste 38 de editii in limba franceza si 72 de saptamani in topul vanzarilor, la aproape 40 de ani de la aparitie, cartea isi continua ascensiunea cu noi editii, dintre care cele in limba portugheza si italiana sunt cele mai noi succese.

Este autorul romanului An Innocent Millionaire, al volumului de eseuri politice si filozofice The Rules of Chaos si al colectiei de studii critice Truth and Lies in Literature.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.