Setari Cookie-uri

Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut

Toata lumea din azilul de batrani se pregateste de zor sa-l sarbatoreasca pe Allan Karlsson, care implineste 100 de ani. Numai ca Allan detesta sindrofiile de acest gen, asa ca decide sa... fuga.

Autor: Jonas Jonasson
Editura Trei
Pret: 37.05 ron

Daca viata ta a intrat in prelungiri, de ce sa nu-ti permiti niste capricii?

Toata lumea din azilul de batrani se pregateste de zor sa-l sarbatoreasca pe Allan Karlsson, care implineste 100 de ani. Numai ca Allan detesta sindrofiile de acest gen, asa ca decide sa... fuga. Incaltat cu cei mai buni sosoni pe care ii are, sare pe fereastra si-si ia talpasita. Pleaca in lume.

Asa incepe aventura nebuneasca si plina de umor a barbatului de 100 de ani, care nu ezita sa se arunce intr-un sir neasteptat de patanii, ignorandu-si pur si simplu varsta. O calatorie de-a lungul Suediei si, in acelasi timp, un voiaj irezistibil prin istoria secolului XX. Pentru ca... nu trebuie sa va lasati inselati de aparente! Allan Karlsson nu este un simplu batranel in sosoni! Nicidecum.

Este intai de toate un genial specialist in explozibili care a avut ideea nastrusnica de a veni pe lume chiar la inceputul celui mai sangeros secol al omenirii. Jocurile capricioase ale destinului si talentul in arta exploziilor il vor face pe acest individ incult, de altfel, si total apolitic sa se regaseasca implicat in mai toate evenimentele-cheie care au marcat secolul, alaturi de mai-marii acestei lumi, incepand cu Franco si Stalin si terminand cu Truman sau Mao...

Veritabil fenomen al pietei de carte in Suedia, Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut este primul roman al jurnalistului Jonas Jonasson. Aceasta carte superba si irezistibila este in curs de traducere in 20 de tari si va fi adaptata pentru cinematografie.

"– Vestea buna, zise Allan. Poti sa sari peste aia rea. OK. Julius il anunta ca micul dejun era servit pe masa din bucatarie. Aveau cafea, sendvisuri cu friptura de elan si oua sterpelite de la vecin.
– Vestea proasta, spuse Julius mai in soapta, vestea proasta e ca, ieri, din zapaceala si beti cum eram, am uitat sa inchidem ventilatorul din camera frigorifica.
– Si? zise Allan.
– Si... cel de dinauntru e foarte mort la ora asta."
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.