Bestseller: Cele 50 de vicii ale Domnului Grey

Bestseller: Cele 50 de vicii ale Domnului Grey
Kudika
26 Iunie 2012

Sa vorbim putin despre vicii si viciosi. Dar nu de orice fel, ci dintr-aceia bogati, care arata bine si-si permit orice. Chiar si sa se joace cu mintile si trupurile celor mai putin bogati si pacatosi.

Cele 50 de vicii ale Domnului Grey e o carte care a starnit furtuni in librariile occidentale si care se pare ca are si la noi un succes impresionant – dovada stau vanzarile bune de la Bookfest. Tema este romatico-erotica, scriitura impluta (cam prea simpluta pe alocuri, va dau mai incolo exemple), personajele putin numeroase dar bine creionate, locatiile descrise excesiv si pasajele introspective usurele.

E cartea perfecta de vacanta, fiindca in ciuda limbajului nepretentios si a actiunii usor lalaite pe alocuri, are ceva care te tine, n-o lasi din mana pana nu vezi care e finalul. Mie mi-au placut cel mai mult pasajele cu schimburi de e-mailuri, aici cred ca autoarea si-a aratat talentul (si chiar cred ca poate mai mult decat o carte erotica). Si descrierea camerei de sex…daca ne gandim doar la amenajare, e cam scumpa. Dar sa nu prelungesc suspansul.

Anastasia Steele, studenta la filologie, ii ia un interviu lui Christian Grey, un tanar om de afaceri de succes, pe care il gaseste foarte atractiv si de-a dreptul intimidant. O singuratica si o pustnica, fara vreun amor notabil in palmares, Ana este socata sa descopere atractia sexuala. Putin neverosimil pentru o tanara din America secolului XXI. Christian o avertizeaza ca trebuie sa stea departe de el, iar ea nu face decat sa-l doreasca si mai tare, pe modelul „daca vrei sa convingi un copil sa faca un lucru, interzice-i-l“.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri