Marilyn Monroe

Marilyn Monroe
Kudika
22 August 2012

Marilyn Monroe, un nume sinonim cu frumusetea si cu faima.

Nume carte: Marilyn Monroe

Autor: J. Randy Taraborrelli

Produs publicat in 2009 la Litera

Pret: 4 Lei

Produs disponibil pe Elefant.ro

Marilyn Monroe, un nume sinonim cu frumusetea si cu faima, cea mai sexy actrita a tuturor timpurilor – era, in realitate, o femeie mult mai complexa decat imaginea fabricata la Hollywood. Norma Jean Mortensen s-a nascut la Los Angeles, in 1926. Copilaria si-a petrecut-o in familii adoptive si in orfelinate, fara sa-si cunoasca tatal si fara sa-si vada prea des mama, internata intr-un institut de psihiatrie. Casatorita la 16 ani, doar pentru scurt timp, a fost descoperita de un fotograf, in timp ce lucra intr-o fabrica de munitie. Succesul nu a intarziat sa apara, cu filme ca Niagara, sapte ani de casnicie sau Unora le place jazzul, Marilyn devenind vedeta absoluta a anilor 1950.

Viata personala i-a fost marcata de alte doua mariaje esuate: cu celebrul jucator de baseball Joe DiMaggio, apoi cu Arthur Miller, nu mai putin faimosul dramaturg. Relatiile sale cu membrii familiei Kennedy si cu Frank Sinatra au starnit adevarate scandaluri in epoca.

Cartea de fata este prima care foloseste documente secrete, declasificate in 2006, oferind informatii inedite in legatura cu depresiile lui Marilyn, presupusa relatie cu JFK, presedintele SUA, sau abuzul de sedative si de alcool care i-a provocat moartea, la doar 36 de ani.

J. Randy Taraborrelli, reporter la The Times, Paris Match, The Daily Mail, este cunoscut pentru biografiile sale si despre alte vedete din lumea filmului si a muzicii: Grace Kelly, Diana Ross, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Madonna, Cher, Michael Jackson.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri