Red Lights

Red Lights
Kudika
22 Octombrie 2012

Un film scris, regizat si montat de Rodrigo Cortes.

Durata: 113 min.
Premiera: 30 noiembrie 2012

In thrillerul RED LIGHTS un cuplu de investigatori ai fenomenelor paranormale trebuie sa faca fata celei mai mari incercari din cariera lor cand pornesc actiunea de a-l discredita pe unul din cei mai puternici si mai misteriosi indivizi cu puteri paranormale. Regia acestui film provocator si original ii apartine regizorului si scenaristului Rodrigo Cortes (Buried).

Dr. Margaret Matheson (Sigourney Weaver) si partenerul ei, Tom Buckley (Cillian Murphy), sunt cei mai prestigiosi investigatori de fenomene paranormale. Sceptici profesionisti, acestia au demascat nenumarati cititori in ganduri, vanatori de fantome, vindecatori prin credinta si altii ca ei, detectand ceea ce Matheson numeste “luminile rosii”, adica indiciile subtile ale trucurilo din spatele acestor fenomene asa-zis paranormale.

Dar, cand legendarul medium Simon Silver (Robert De Niro), orb, iese din nou la rampa dupa o absenta de 30 de ani, Matheson, adversara sa de temut de pe vremuri, il avertizeaza pe Buckley sa nu se amestece. Banuind ca Silver a fost implicat in moartea unuia din cei mai aprigi critici ai sai cu treizeci de ani in urma, aceasta considera ca e un individ prea periculos ca sa fie atacat.

Dar Buckley ramane pe pozitii si e hotarat sa-l discrediteze pe Silver, care are un succes enorm la public, fiind convins ca astfel isi cimenteaza reputatia si ii asigura partenerei sale finantarea pe multi ani de acum inainte. Devenind din ce in ce mai obsedat de misiunea lui, Buckley o coopteaza si pe Sally (Elizabeth Olsen), cea mai buna studenta a sa. Impreuna, acestia desfasoara un arsenal impresionat de tehnologie de ultima ora pentru a dezvalui secretul din spatele abilitatilor lui Silver. Dar, cum se apropie mai mult de Silver, puterile sale par sa sporeasca, facandul pe Buckley sa-si puna sub semnul intrebarii propriile convingeri. Stiinta intra in coliziune cu supranaturalul, iar concluziile la care ajung investigatorii care cauta adevarul vor fi cel putin socante…

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.