Setari Cookie-uri

Top 2013: 11 Imagini si momente emotionante DIN ROMANIA, care sa te faca sa crezi din nou in oameni!

Top 2013: Imagini si momente emotionante din Romania, care sa te faca sa crezi din nou in oameni! Vrem ca acesta sa fie un articol interactiv. Haideti sa realizam impreuna un mozaic al momentelor frumoase, pline de speranta care s-au intamplat in Romania lui 2013.

Sursa: Garbo.ro

Acestea sunt acele imagini si momente care ne-au impresionat pe noi cel mai mult, dar va invitam sa contribuiti la acest articol prin comentarii, facand cunoscuti oameni frumosi din Romania, fapte bune, momente impresionante! Lasati un comentariu la acest articol si spuneti-ne ce v-a impresionat in 2013. Puteti adauga si filmulete si fotografii.

Top 2013: Imagini si momente emotionante din Romania, care sa te faca sa crezi din nou in oameni!

1. Priveliste ireala si senzatii incredibile! - Cel mai mare protest din Romania dupa Revolutie

Bucuresti, 8 septembrie. In jur de 15.000 de oameni au marsaluit 5 ore prin Bucuresti pentru Rosia Montana si impotriva proiectului de exploatare cu cianuri din aceasta zona. Celor care eram acolo nu ne venea sa credem: "In sfarsit, societatea civila din Romania s-a trezi, gata sa puna presiune asupra sistemului politic".

Citește și:

Foto: Cristian Vasile; Sursa - Facebook - Uniti Salvam

2. Si protestele au continuat zile in sir

De ce?

Sursa foto: pagina de Facebook uniti salvam

3. Un alt moment absolut emotionant care a facut inconjurul internetului a fost... Ziua 10 de protest pentru Rosia Montana

Bulevardul Elisabeta era blocat de mii de oameni care asezati pe asfalt, scandau batand cu peturile in sosea - "Uniti, salvam Rosia Montana". Un grup de muzicieni, da o nota emotionanta protestului din Romania, pe care presa internationala l-a numit "Toamna Romaneasca". Sute de oameni fredoneaza in acordurile cvartetului Rosia Montana, "Imagine" (John Lennon)...

Un filmulet realizat de jurnalistul independent Vlad Petri

4. Mamele si copiii, in prima linie!

Tot la proetestele pentru Rosia Montana, mamele se afla in fruntea convoiului de manifestanti. Mesajul lor valoreaza mai mult decat un milion de cuvinte.

Citește și:

Foto: Laura Muresan

5. Si pentru ca da, doar "Uniti" putem sa facem lucruri minunate...

Acesta este un flash-mob emotionant care a fost dedicat unei mult-iubite artiste din Romania - Laura Stoica! Atentie! Vizionarea acestui filmulet are efecte adverse: lacrimi in coltul ochilor, piele de gaina si fluturi in stomac. (Flash-mobul a fost coordonat de dansatoarea Judith State)

6. Ionut Budistaneu, este denumit de catre revista Time, unul dintre cei mai influenti tineri din LUME!

Cercetatorul roman de 19 ani a primit marele premiu INTEL, in valoare de 75.000 de dolari, pentru inventia unui prototip de automobil care nu are nevoie de sofer. Afland despre tineri ca Ionut, optimismul se instaureaza instant pe fata, nu-i asa? "Trebuie sa ajutam intreaga lume prin proiectele noastre, prin ideile noastre, prin mintea noastra". (Romanul Ionut Budisteanu, unul dintre cei mai influenti tineri ai lumii!)

Citește și:

Sursa foto: Ionut Budisteanu Facebook

7. Da, se poate!

Sursa foto: Azi am facut o fapta buna - Facebook

8. Dansatori frumosi!

Pentru ca dansul se ascunde in fiecare din noi...

Imagine din piesa de dans EGAL realizata special pentru Gala Persoanelor cu Dizabilitati la initiativa ActiveWatch cu sprijinul Zonad Dans; performeri - Alina Maria, Andrei-Gabriel Bratu, Balus Loredana, Catrinel Catana & Georgiana Dobre.

Gala Persoanelor cu Dizabilitati va fi transmisa de TVR1 Sambata 21 decembrie cu incepere de la ora 17.00; in cadrul Galei veti avea ocazia sa vedeti piesa EGAL.

9. Si... Dansul mondial impotriva violentei la adresa femeilor, a fost pentru prima data si in Romania! One Billion Rising Bucharest a fost realizat si prin implicarea activa a echipei Garbo.ro

Marturisim ca a fost cu adevarat o experienta unica. Spunem din nou, la unison: Nu, violentei impotriva femeilor!

Citește și:

Alaturi de aceasta cauza, numeroase persoane publice din Romania.

10. 15 decembrie 2013 - proteste impotriva clasei politice romanesti.

(Afla motivele protestului din data de 15 decembrie 2013)

Mii de oameni au iesit in strada, intre ei si foarte multi tineri cu atitudine civica. Acest mesaj atat de candid care a fost postat de catre comunitatea Uniti Salvam a doua zi, a strans peste 1.400 de like-uri.

Si pentru cei care se mai gandesc inca daca este sigur sa iasa in strada sa protesteze si sa isi ceara drepturile... Sa stiti ca nu sunteti nicio clipa singuri!

11. ...Semnat: UN OM!

O imagine care a circulat foarte mult pe Facebook... si care ne invata cum sa fim mai buni.

Se potriveste atat de bine cu spiritul acestei perioade, dar sincer, nu trebuie sa uitam nicio clipa ca putem sa facem astfel de gesturi pentru semenii nostri sarmani:

Citește și:

Cred ca lectia lui 2013 pentru noi toti, cei care locuim intre granitele acestei tari este... "UNITI"! Ce poate fi mai frumos decat atat?

Pe tine ce te-a impresionat in 2013?

de Julia Sima

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.