Setari Cookie-uri

Pazitoarea tainei

Un splendid roman despre fragilitatea visurilor de tinerete si puterea legaturilor de familie, despre prietenie si tradare, despre dragoste adevarata si obsesie bolnava, despre destine zdrobite si vieti salvate miraculos.

Kate Morton (roman)
Traducere din engleza de Sinziana Dragos
Colectia Raftul Denisei, colectie coordonata de Denisa Comanescu
© Humanitas Fiction 2014
Pret: 42 lei

Cel de-al patrulea roman al scriitoarei Kate Morton, Pazitoarea tainei, a castigat, in 2012, Fellowship of Australian Writers National Literary Awards – Christina Stead Award, iar in 2013, Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year, People’s Choice – Queensland Book of the Year si American Library Association Award – Women’s Fiction Category. Bestseller international, a figurat in topurile de vanzari din The Times si New York Times. Romanele lui Kate Morton – Casa de la Riverton, Gradina uitata, Orele indepartate si Pazitoarea tainei –, vandute in milioane de exemplare, sunt publicate in peste 40 de tari.

Citește și:

Penduland intre anii ’40, ’60 si prezent, Pazitoarea tainei este in primul rand povestea a trei personaje din lumi complet diferite - Dorothy, Vivien si Jimmy - care se intalnesc in Londra din anii razboiului iar vietile lor ajung sa fie, in mod violent si fatal, legate intre ele. Un splendid roman despre fragilitatea visurilor de tinerete si puterea legaturilor de familie, despre prietenie si tradare, despre dragoste adevarata si obsesie bolnava, despre destine zdrobite si vieti salvate miraculos.

Pazitoarea tainei este mai mult decat saga unei familii; este un roman istoric si de mistere a carui naratiune captivanta inglobeaza destinele a mai multe generatii.“
Historical Novel Society

Plina de rasturnari de situatie care marcheaza aproape geometric naratiunea si revelatii socante, Pãzitoarea tainei este amestecul perfect de mister, iubire si istorie. Un roman minunat care exploreaza trecutul, prezentul si viitorul si le reaminteste cititorilor ca lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi. Lectura cartii e o adevarata delectare.“
Examiner.com

Citește și:

Cu fiecare carte Kate Morton devine tot mai ingenioasa in orchestrarea secretelor de familie.“
Kirkus Reviews

Kate Morton creeaza personaje memorabile si tese o intriga impecabila, care leaga permanent trecutul si prezentul.“
People Magazine

Sinopsis

1961: Intr-o superba zi de vara, cand familia ei organizeaza un picnic pe malul paraului ce strabate terenul fermei Greenacres, Laurel se ascunde de parinti si de surori. Are 16 ani si vrea sa viseze in voie la prima ei iubire, rebelul Billy, si la luminile rampei, care o asteapta la Londra, departe de cadrul bucolic al copilariei. Insa, pana la apusul soarelui, Laurel va fi martora unei crime terifiante, care o va marca toata viata.
2011: Actrita consacrata, Laurel Nicolson se intoarce acasa pentru a-si sarbatori, impreuna cu surorile ei, mama nonagenara, al carei sfarsit este aproape. De veghe la capataiul lui Dorothy, Laurel este coplesita de amintirile traumatizante din adolescenta, iar vorbele soptite de batrana la hotarul dintre somn si trezie ii ofera o pista de investigatie. Asemenea unui detectiv, Laurel incepe sa cerceteze trecutul familiei, aducand la lumina intamplari incredibile, petrecute in Londra zguduita de bombardamentele din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Citește și:

Kate Morton s-a nascut in 1976 la Berri, in sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat arta dramaticã la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanica. Dar nu actoria avea sa ii aduca celebritatea, ci scrisul. A urmat cursurile de literatura engleza de la University of Queensland, pe care le-a absolvit ca sefa de promotie. Si-a continuat studiile cu o lucrare de masterat care a avut drept tema tragedia in literatura epocii victoriene. Primul ei roman, Casa de la Riverton (The House at Riverton; Humanitas Fiction, 2009, 2013), a fost publicat in Australia in 2006 cu titlul The Shifting Fog, iar un an mai tarziu, cu noul titlu, in Marea Britanie si Statele Unite. A fost desemnat de Sunday Times drept cel mai bine vandut roman al anului 2007 in Marea Britanie, iar de New York Times drept una dintre cele mai bine vandute carti ale anului 2008 in SUA. Cel de-al doilea roman, Gradina uitata (The Forgotten Garden, 2008; Humanitas Fiction, 2011), a ajuns pe primul loc in topul best¬sellerurilor din Australia si Marea Britanie si a fost desemnat de Sunday Times drept cea mai vanduta carte a anului. In 2010 vede lumina tiparului cel de-al treilea roman al lui Kate Morton, Orele indepartate (The Distant Hours; Humanitas Fiction, 2013), care se bucura de acelasi succes, ajungand pe primul loc in topurile de vanzari din Spania si pe locul al doilea in Marea Britanie si Norvegia. Drepturile de ecranizare au fost cumparate de casa de filme a lui Clint Eastwood. Cel mai recent roman al ei, Pazitoarea tainei (The Secret Keeper), aparut in toamna lui 2012 si devenit la randul lui bestseller, a fost recompensat cu American Library Association Award 2013, Women’s Fiction Category. Fiecare dintre cele patru romane ale lui Kate Morton a castigat Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.