Setari Cookie-uri

5 carti care i-au schimbat viata Andreei Antonescu

Pasiunea pentru carti si pentru psihologie i-a fost de mare ajutor cantaretei Andreea Antonescu in momentele mai putin placute de care atat eu, cat si tu si cei apropiati ne lovim pe parcursul vietii. Mi-a marturisit ca brazilianul Paulo Coelho si americanul James Redfield sunt doar doi dintre autorii care au ajutat-o sa inteleaga sensul vietii, dar si oamenii pe care ii intalneste zi de zi.

Dincolo de omul pe care il vad la TV sau pe scena, pentru mine, Andreea este un exemplu: fire ambitioasa, independenta, puternica, sotie fidela, mamica pe care fiecare copil ar merita sa o aiba si, nu in ultimul rand, frumoasa si vesnic tanara.


Am invatat de la ea cum sa ma ridic singura in momentele de cumpana, cum sa am incredere in mine si sa nu imi pese de ce spun si gandesc cei din jur, dar si cum sa fiu o persoana mai buna.

Nici ei nu i-a fost usor sa dobandeasca putere pe care cu toate ne-o dorim pentru a trece mai usor peste testele la care ne supune viata, insa pasiunea pentru carti a fost si raman alinarea si ajutorul in cele mai grele situatii.


Si pentru ca shopping-ul nu se rezuma doar la garderoba, mai jos va las cele cinci carti despre care Andreea sustine cu tarie ca i-au schimbat in bine viata. Iar eu zic sa o ascultati!

Alchimistul, Paulo Coelho

Scrisa in 1988, "Alchimistul" este cea mai cunoscuta carte a lui Paulo Coleho, fiind prima carte braziliana cu record de vanzari in Statele Unite.

Citește și:

Cartea prezinta povestea tanarului cioban Santiago care, in urma unui vis in care i se spune ca daca va calatori in Egipt, va gasi o comoara ascunsa, chiar se decide sa plece in cautarea ei. Aceasta cautare este de fapt o metafora a vietii, iar ceea ce noi trebuie sa intelegem este faptul ca marile realizari implica riscuri la fel de mari.

Sa ne amintim de fiecare data cand vrem sa renuntam care este scopul nostru si sa continuam calatoria.

Profetiile de la Celestine, James Redfield

Cartea lui James Redfield - "Profetiile de la Celestine" - ne calauzeaza pasii catre cunoasterea de sine si conectarea la energia universala, prin intermediul ei reusind sa parcurgem noua viziuni spirituale care trezesc in noi dorinta de a da o semnificatie vietii noastre.

Cartea cuprinde raspunsurile la multe dintre intrebarile noastre si ne ajuta sa privim diferit viata, coincidentele, sincronizarile, atractiile, modul nostru de a fi si de a trai.

Citește și:

"Profetiile de la Celestine" au fost descoperite intr-un manuscris scris in limba aramaica, la Templele Celestine (Templele Ceresti) din Peru.

Asculta-ti corpul, Lise Bourbeau

Lise Bourbeau isi dedica viata depasirii propriilor sale limite si transmiterii invataturii ei celorlalti, pentru a-i ajuta sa ajunga la ceea ce ne dorim cu totii: bucurie, pace interioara, seninatate, sanatate si implinirea viselor.

La sfarsitul fiecarui capitol al cartii "Asculta-ti corpul, prietenul tau cel mai bun", autoarea ne pune la dispozitie exercitii practice care ne vor ajuta sa devenim constienti de modul nostru de a ne iubi si de a-i iubi pe ceilalti. Potrivit zicalei "ce semeni, aia culegi", iubind, vom culege multa iubire!

Existenta ta este irepetabila, Jim Donovan

In fiecare noapte adormim "linistiti" cu gandul ca sunt o multime de zile in fata in care putem duce la bun sfarsit planul pe care l-am pus la cale, pentru a face fapta buna pe care azi am refuzat sa o facem, pentru a ne suna parintii sau pentru a incepe cursurile de dezvoltare personala. In realitate, viata noastra pe acest pamant este doar un scurt moment in timp.

Citește și:

E suficient sa citim necrologurile din ziarul de astazi si sa ne gandim ca toti cei ale caror nume se afla acolo au crezut ca urmeaza o alta zi.

Si pentru ca "Existenta ta este irepetabila", a sosit timpul sa iti faci o lista cu ce ai realizat pana acum, ce ti-ai fi dorit sa realizezi si nu ai reusit si ce visezi sa realizezi odata si odata.

Exista iubiri fericite?, Guy Corneau

Autorul bestseller-ului international "Exista iubiri fericite?" sustine ca povestile noastre de dragoste pot fi fericite si "pana la adanci batranete".

Exista solutii pentru formarea unui cuplu rezistent la indemana oricui. Guy Corneau ne prezinta pasii pe care trebuie sa ii urmam pentru a fi in comuniune cu celalalt, fara sa ne pierdem in el sau sa ne inchidem in noi.

Sa invatam ca iubirea nu inseamna posesie, ci libertate absoluta, iar prietenia este temelia cuplului si doar ea poate crea intimitatea autentica.

Citește și:

Tu iti mai aduci aminte cartea care ti-a schimbat mentalitatea si viata?

Sursa Foto: facebook.com/AndreeaAntonescuOfficial

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.