Setari Cookie-uri

Tu unde faci Revelionul?

Daca inca nu te-ai hotarat ar fi cazul sa te grabesti. Mai ales ca foarte multe agentii de turism au reduceri la pachetele de Sarbatori pana pe data de 15 sau 30 noiembrie. De la 1 decembrie, preturile sejururilor sau al circuitelor vor creste cu aproximativ 8, 10 procente. Dar pachetele turistice, fie ele in Romania sau in strainatate, se vor epuiza repede si nu trebuie sa te bazezi pe ofertele last minute, care sunt si foarte scumpe si foarte incerte. Chiar daca sunt inca foarte multe oferte pe piata ai mare grija in analiza lor. Trebuie sa fii sigur ca o vei alege pe cea mai buna.

Totusi, din ce in ce mai multi turisti prefera ofertele agentiilor de turism pe extern. Se vand bine insulele exotice sau destinatiile de iarna care ofera conditii bune pentru practicarea sporturilor albe. Avand in vedere faptul ca, meteorologic vorbind, sezonul de iarna din Romania presupune de la an la an din ce in ce mai putina zapada, foarte multi turisti opteaza pentru destinatii mai friguroase sau cu mai multa “altitudine”. De aceea tari precum Austria, Franta, Polonia, Slovacia sau chiar Bulgaria sunt la mare cautare.

Prin agentie sau pe cont propriu?


Indiferent daca vreti sa apelati la serviciile unei agentii de turism sau, din contra, sa va organizati vacanta pe cont propriu trebuie sa puneti la punct toate detaliile cu mult inainte de plecare. Mare parte din camere, hoteluri, pensiuni sau restaurante sunt inchiriate cu mult inainte de luna decembrie. Unele vile din Sinaia, sau unele cabane din Austria sunt rezervate chiar cu un an inainte de Revelion. Pe cont propriu, o vacanta de Craciun si Revelion poate fi foarte reusita atata timp cat va veti dedica organizarii ei. Indiferent daca doriti sa calatoriti in tara sau in strainatate, trebuie sa cautati vile sau pensiuni, sa cereti prezentari si oferte, sa contactati proprietarul, eventual sa trimiteti un avans si in final sa va asigurati ca furnizorul de servicii se va achita de toate obligatiile.

Pe de alta parte ofertele agentiilor sunt foarte tentante. Aveti insa mare grija deoarece foarte multe pachete care par la prima vedere extraordinar de atragatoare se dovedesc a fi incarcate cu multe stelute care va pot costa scump. Astfel, un sejur de patru zile in Egipt, care costa 400 de euro, este prezentat intr-o oferta ca avand incluse: cazarea, transportul si doua mese pe zi. La capitolul “Servicii neincluse in pret” se mentioneaza “Toate serviciile suplimentare care NU au fost enumerate mai sus”. Aceste servicii insa va pot costa cat toata excursia. De aceea ar fi indicat sa intrebati in amanunt care sunt cheltuielile care pot aparea pe parcurs si sa cereti lamuriri asupra contractului inainte de a-l semna. Este de preferat sa alegeti o oferta de 600 de euro care include un regim all inclusive decat sa optati pentru un pachet de 500 de euro cu demipensiune. De asemenea, nu uitati ca cele mai multe agentii de turim nu au cina festiva de Revelion inclusa in pretul pachetului. Aceasta masa, cea mai importanta dintre toate, poate costa de la 50 la 170 de euro in functie de hotel si destinatie. Taxele de aeroport, asigurarea de sanatate, asigurarea Storno (1,5 % din valoare pachetului) si alte facilitati cad de obicei pe capul clientului. Nu va bucurati deci daca gasiti un pachet de 300 de euro in Tunisia spre exemplu. Suma reala pe care o veti plati este in realitate mult mai mare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.