Setari Cookie-uri

Tu unde faci Revelionul?

Daca inca nu te-ai hotarat ar fi cazul sa te grabesti. Mai ales ca foarte multe agentii de turism au reduceri la pachetele de Sarbatori pana pe data de 15 sau 30 noiembrie. De la 1 decembrie, preturile sejururilor sau al circuitelor vor creste cu aproximativ 8, 10 procente. Dar pachetele turistice, fie ele in Romania sau in strainatate, se vor epuiza repede si nu trebuie sa te bazezi pe ofertele last minute, care sunt si foarte scumpe si foarte incerte. Chiar daca sunt inca foarte multe oferte pe piata ai mare grija in analiza lor. Trebuie sa fii sigur ca o vei alege pe cea mai buna.

O alta varianta pentru cei care nu pot aloca o suma considerabila vacantei de Revelion ramine pensiunea. La Busteni, costul unui pachet de 3-4 nopti poate varia in functie de clasificarea pensiunii si de numarul de mese care intra in pret, intre 470 si 1.120 de lei. De obicei insa, turistul opteaza pentru un concediu intr-o pensiune turistica, deoarece prefera rusticul confortului, mincarea gatita "in casa" si din produse "de casa", cinei intr-un reastaurant pretentios. In acest caz, o alegere potrivita o constituie pensiunile din Maramures, Moldova sau Bucovina, unde se poate petrece un Revelion la preturi rezonabile. Astfel, la Poiana Izei sau Ieud, un sejur la o pensiune de 2 margarete, care cuprinde 4-5 nopti de cazare in regim de demipensiune si cina festiva de Anul Nou, variaza intre 500 si 800 de lei de persoana. Poate chiar mai avantajos ar fi un Revelion la Vatra Dornei, care, desi ajunge la 1.000-1.100 de lei, include pensiune completa.

In strainatate


Cei dornici sa isi petreaca Revelionul in strainatate au la dispozitie o oferta variata atit din punctul de vedere al preturilor, cit si al destinatiilor. Cele mai ieftine pachete pot fi gasite in Grecia si Bulgaria. Revelionul la Paralia, intr-un hotel de 2 stele, ajunge la 200 de euro, suma in contul careia turistul beneficiaza de cazare 4 nopti, mic dejun, cina festiva si transport cu autocarul. La Nisipurile de aur preturile sint ceva mai ridicate, dar avantajoase, din moment ce pentru 300 euro de persoana este asigurata cazarea (4 nopti) intr-un hotel de 4 stele, all inclusive. Sejurul in Europa de Vest este mai scump, cu preturi variind intre 400 si 750 de euro pentru un Revelion la Viena sau Kaprun. De obicei, aceste pachete cuprind cina festiva, la care se poate adauga micul dejun zilnic, organizarea si costul transportului, revenindu-i turistului. O destinatie la moda este Austria. Pentru 4 zile, cu demipensiune si cazare la un hotel de 3 stele din apropierea partiei de schi, turistul va plati in jur de 300 de euro.

Din oferta agentiilor de turism nu lipsesc, nici in acest an, destinatiile exotice, cum ar fi Bangkok, Sharm El Sheikh sau Hong Kong. Astfel, un sejur de sapte zile la un hotel de 4 stele la Sharm El Sheikh costa aproximativ 750 euro, in timp ce pentru Hong Kong turistul trebuie sa achite 1.400 euro. In acest pret sint asigurate transportul aerian, transferul de la aeroport in statiune si retur, cazarea si doua mese pe zi. Desi avantajoase, trebuie retinut ca aceste pachete nu includ citeva costuri obligatorii. De exemplu, pentru Egipt, trebuie calculat un buget minim suplimentar, pentru taxele de aeroport (70-80 euro), taxa de viza (13 euro de persoana), cina festiva de Revelion (80-90 euro, in majoritatea cazurilor obligatorie) si asigurarea medicala. Pentru destinatia Hong Kong, taxele de aeroport se situeaza la aproximativ 250 euro, in timp ce masa festiva ramane la acelasi nivel (80 euro).

Sursa: lazy.ro

Citeste si alte articole asemanatoare:

Strasbourg - la joie de vivre!
Tara celor 1110 insule
Top 5 hoteluri bantuite


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.