Setari Cookie-uri

Top melodii parodiate

Fenomenele hollywoodiene, de genul celor care promoveaza calitatile fizice, sau superficialitatea si lipsa valorilor reale in detrimentul talentului si a valorii, au fost dezbatute si criticate indelung. Totusi ele au generat si produse comice, de genul videoclipurilor parodii, care desi foarte amuzante au un substrat cat se poate de serios si demonstreaza creativitatea si chiar profunzimea celui care le realizeaza. Exista foarte multe astfel de videoclipuri, unele reusite altele mai proaste decat varianta initiala, realizate de nume mai putin cunoscute.

Gesturile provocatoare ale lui Fergie devin aorecum naive si stangace la Alanis, urmarite intentionat intr-un ritm foarte lent, tocmai pentru a sublinia superficialitatea acestui gen de femeie pe care blonduta Fergie il interpreteza cu succes. Asta probabil pentru ca in cazul ei nu este un rol. Alanis este cu adevarat foarte comica, cu atitudinea ei de femeie prostuta, inconjurata de barbati, pe care insa ii casapeste spre final pentru ca vorba cantecului: “ You can look but you can't touch”. Daca tot nu au alte preocupari de ce sa nu se uite? Mai ales cand au atat de multe de oferit...





3. Eminem- The Real Slim Shady

Un alt artist care parodiaza superficialitate colegilor de la Hollywood este Eminem. In cantecul de succces din anul 2000, “The Real Slim Shady”, el include chiar particularitati ale cantecelor pop superficiale, versuri repetitive, din dorinta de a oferi forta ironiei.

Eminem critica in general curentul pop si produsele acestuia din acea vreme, cantecele pop fabricate pe banda rulanta si crescute artificial, interpretate de vedete precum Britney Spears, Christina Aguilera sau Justin Timberlake.

Cantecul a devenit hit dar cu siguranta si-a atras si foarte multe antipatii, intrucat in videoclip sunt imitate si ironizate (fara foarte mult efort) celebritati apreciate la vremea respectiva, multe chiar si acum. Pamela Anderson de exemplu este fugarita de fostul ei sot Tommy Lee, cuplul este usor de recunoscut dupa manifestarile tipice. Britney, Christina si Justin, ironizati pentru stilul lor comercial, sunt de asemenea personaje in videoclip. Comediantul Tom Green se regaseste si el, dar si Will Smith, care spre deosebire de Eminem nu trebuie sa injure pentru a-si vinde discurile, dupa cum se afirma chiar in cantec.

Apreciem autoironia care se mai regasete si in alte versuri: “ Feminist women love Eminem 'Slim Shady, I'm sick of him/ Look at him, walkin around grabbin his you-know-what/ Flippin the you-know-who,' "Yeah, but he's so cute though!" Noi nu l-am fi descris mai bine decat singur a facut-o. Dar nu ne-a scapat nici ironia la adresa superficialitatii fanelor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.