Setari Cookie-uri

Top melodii parodiate

Fenomenele hollywoodiene, de genul celor care promoveaza calitatile fizice, sau superficialitatea si lipsa valorilor reale in detrimentul talentului si a valorii, au fost dezbatute si criticate indelung. Totusi ele au generat si produse comice, de genul videoclipurilor parodii, care desi foarte amuzante au un substrat cat se poate de serios si demonstreaza creativitatea si chiar profunzimea celui care le realizeaza. Exista foarte multe astfel de videoclipuri, unele reusite altele mai proaste decat varianta initiala, realizate de nume mai putin cunoscute.

Eminem a introdus si aluzii la alte melodii celebre , precum controversata melodie The bad touch” de la Bloodhound Gang, care a socat prin versurile cu conotatie sexuala sau prin insulte la adresa anumitor categorii.





“The Real Slim Shady” are si o continuare in 2002: “Without me”. El isi reia rolul de “Salvator”, desi se pare ca devine mai degraba unealta a razbunarii decat a dreptatii, pentru ca de data asta el isi ironizeaza in special criticii. Printre ei Limp Bizkit si Moby. Oricum umorul nu-i lipseste nici de aceasta data.

4. Blink 182- All the small things

Un videoclip foarte cunoscut al baietilor de la Blink 182, de un umor incontestabil. Ei ironizeaza formatiile pop alcatuite din baieti, numite boy-band, care dupa ce East 17 si Take-That au dat startul, au cunoscut intr-un timp scurt o adevarata explozie. Iar criteriile dupa care erau alesi membrii acestor formatii erau bineinteles strict fizice de cele mai multe ori.

Cei de la Blink 182 pozeaza in astfel de cantareti, care creeaza isterie in randul fanelor si prezinta mesaje disperate de dragoste. Nu le lipseste atitudinea voit afectata si cautat seducatoare intr-un stil cat se poate de feminin, apreciat la modul masculin. Si nici scenele sexual-ude nu puteau sa lipseasca, conform standardelor impuse de acele formatii in videoclipuri, din care sub nicio forma nu trebuia sa lipseasca ploaia, sau dusul, sau orice altceva le-ar fi lipit camasile oricum descheiate de pielea moale si catifelata. Probabil ca pe asta am luat-o dintr-o reclama, dar m-am lasat sedusa de imagini.

Ii veti recunoaste cu siguranta pe cei de la Backstreet-Boys, desi nu se detaseaza net de celelate formatii, dar si pe Britney Spears, intr-o imagine inspirata de videoclipul ei “Sometimes”. Ea alearga precum o sirena pe plaja, in nelipsitul costumas alb, cu chiloteii usor alunecati pe forme, numai ca... rolul ei este preluat cu succes de un barbat purtand o peruca blonda.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.