Setari Cookie-uri

Portretul mitocanului

Este prezent peste tot. Si se inmulteste exponential. Te izbesti de el in absolut toate locatiile, chiar si acolo unde teoretic nu ar trebui sa-l intalnesti.

Mitocanul nu merge prea des la stadion. Prefera sa vada meciurile la televizor si sa racneasca de se darama blocul, la fiecare gol dat de echipa favorita. Dupa meci, adora sa comenteze in gura mare, in fata scarii, cu ceilalti membri ai speciei sale, toate fazele , pana tarziu in noapte spre disperarea vecinilor si deliciul boschetarilor si al cainilor vagabonzi, care il aproba fiecare cum poate: cu un oftat sau cu un latrat.

Mitocanul are pareri pe care le impartaseste tare si raspicat in intimitatea familiei sale. Asa este sigur ca afla tot blocul opinia sa, inclusiv vecinul de dedesubt care a strigat la el saptamana trecuta sa nu-i mai arunce coji de seminte in balcon.

Daca ai ghinionul sa te intalnesti cu mitocanul cand vii din piata, iti va scana cu atentie sacosa incercand sa desluseasca ce ai in ea. Daca nu reuseste atunci te va opri pur si simplu intrebandu-te de unde vii. Daca faci greseala sa fii sincer te va intreba direct ce ai cumparat, dupa care isi va baga nasul in sacosa ta si iti va face inventarul.

Mitocanul se scoala cu noaptea in cap, deschide usa apartamentului sau si ii da drumul cainelui propriu si personal pe palier sa urineze. Apoi tot pe sest, il va baga in casa si va inchide usa incet, sa nu-si deranjeze vecinii. In rarele ocazii cand isi scoate totusi cainele la plimbare, poti fi sigur ca l-a invatat sa-si faca nevoile chiar in fata usii de la intrarea in bloc.Si asta pentru ca tu, vecinul lui drag, sa poti avea un dram de noroc cand pleci in graba dimineata la slujba.

Mitocanul adora sedintele de orice fel. Este intotdeauna prezent si ia intotdeauna cuvantul. La sedintele comitetului de bloc il vei gasi permanent, de regula detinand si o functie in comitet. In tinerete l-ai fi intalnit probabil pe la raionul de partid, ocupandu-se de propaganda si dat mustele afara.

Mitocanul iti suna intotdeauna la usa la ore tarzii si-ti cere sa semnezi un tabel pentru stinsul luminii pe scara dupa ora zece. Tu i-l semnezi grabit sa scapi cat mai repede de el. Dar surpriza, nu tine...El, mitocanul, are destula experienta, ca l-au dat destui pe usa afara la viata lui. Asa ca va gasi imediat ceva sa te intrebe si in secunda urmatoare sa-ti intre si in casa. Odata ce a intrat nu se mai da dus pana nu-ti inspecteaza chiar si din hol, nivelul material si obiectele de familie. Poti sa scapi de el doar cu sfestanie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.