Setari Cookie-uri

Povesti de adormit copiii

Povesti de adormit copiii este un film de comedie si aventura, cu ADAM SANDLER in rolul lui Skeeter Bronson, om bun la toate intr-un hotel. Viata acestuia se schimba pentru totdeauna cand povestile de adormit copiii pe care le spune seara nepotului si nepoatei sale incep, in mod misterios, sa se transforme in realitate. El incearca sa isi ajute familia si spune tot soiul de povesti din alta lume, dar contributia neasteptata a copiilor va ajunge sa le intoarca tuturor viata cu susul in jos.

Cea care pune filmul in miscare este sora lui Skeeter, Wendy (COURTENEY COX), care isi roaga fratele sa aiba grija de cei doi copii ai ei, ca sa poata pleca sa isi caute de lucru. “Eu sunt directoarea unei scoli care se inchide,” spune Cox. “Sunt nevoita sa plec sa imi caut de lucru – si asa incepe toata nebunia.”

Cea care ramane sa incerce sa mai domoleasca nebunia si sa dea o mana de ajutor cu copiii este Jill (KERI RUSSELL), prietena responsabila a lui Wendy. “Eu ma ocup de copii in timpul zilei, pana cand personajul lui Adam isi termina tura la hotel,” spune Russell. “Intr-un fel sau altul, ajung sa ma implic in toate aceste aventuri demente pe care Skeeter le creeaza impreuna cu copiii.”

Aceste aventuri nebunesti sunt povestile pe care Skeeter le spune copiilor, la culcare, in fiecare seara. Nemultumit de cartile alese de ei, el decide sa inventeze propriile povesti, permitandu-le copiilor sa intre in joc si sa contribuie la construirea acestor povesti nebunatice. Povestile – derulate in decoruri foarte diverse, de la Vestul Salbatic pana la spatiul cosmic, epoca medievala sau Grecia Antica — prind viata pe tot parcursul filmului, avand mereu personaje familiare. Dupa cum explica regizorul Shankman, “chestia amuzanta este ca acest Skeeter distribuie persoane din viata reala ca personaje in tot soiul de povesti. Deci toti, de la Adam pana la Keri si Russell Brand, ajung sa joace tot soiul de personaje ticnite, pe parcursul filmului.”

Smecheria, explica Shankman, este ca povestile pe care le spune Skeeter chiar prind viata. “Orice ar aduce copiii in poveste, a doua zi se intampla cu adevarat in viata reala,” spune regizorul. “Intre aceasta realitate trasnita, recent descoperita de ei, si secventele de fantezie dezlantuita din povestile pe care le asculta la culcare, avem un potential vizual generos.”

“E un film cu mult suflet,” continua Shankman. “Este incredibil pentru intreaga familie. Pur si simplu magic.”

“Povestile de adormit copiii” prind viata
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.