Setari Cookie-uri

Povesti de adormit copiii

Povesti de adormit copiii este un film de comedie si aventura, cu ADAM SANDLER in rolul lui Skeeter Bronson, om bun la toate intr-un hotel. Viata acestuia se schimba pentru totdeauna cand povestile de adormit copiii pe care le spune seara nepotului si nepoatei sale incep, in mod misterios, sa se transforme in realitate. El incearca sa isi ajute familia si spune tot soiul de povesti din alta lume, dar contributia neasteptata a copiilor va ajunge sa le intoarca tuturor viata cu susul in jos.

Cu decoruri care merg de la Grecia Antica pana la spatiul cosmic, realizatorii filmului aveau de conceput o strategie prin care sa abordeze toate aceste povesti diverse. Shankman isi aminteste: “Am vrut sa optam pentru niste scheciuri clasice, cu elemente la care se gandeste oricine cand isi imagineaza aceste teme diferite, fiindca povestile sunt spuse prin ochii unor copii.”

Epoca medievala

Prima poveste pe care o creeaza Skeeter, Patrick si Bobbi este o poveste medievala. Skeeter da startul, aducand segmente din viata lui reala intr-un decor medieval. El se distribuie pe sine in rolul unui taran, Sir Fixalot. Proprietarul hotelului, Barry Nottingham, este Regele. Fiica lui Nottingham este Printesa Fashionista, iar dusmanul sau, Kendall, devine Sir Buttkiss. “In final, povestea ajunge sa aiba legatura cu viata reala a lui Skeeter din film,” spune Sandler.

Copiii contribuie si ei cu detalii importante, cu care Skeeter nu este intotdeauna de acord. Dezbaterea conduce la conturarea a trei personaje unice pentru Keri Russell. Russell explica: “Personajul lui Adam nu are o parere prea buna despre Jill, asa incat personajul meu intra in poveste din cauza copiilor, care sugereaza ca ea ar fi o zana frumoasa. La inceput asa apar, dar Skeeter protesteaza si ma transforma intr-un corb urat, pana cand unul dintre copii spune: “Ba ar trebui sa fie o sirena !” si atunci ma transform intr-o sirena si ma scufund intr-un sant de aparare.”

Vestul Salbatic

In povestea din Vestul Salbatic, Jeremiah Skeets munceste la o ferma. Ar vrea sa isi castige un nume, dar simte ca aspectul lui ponosit si martoaga pe care o are il dezavantajeaza. Skeeter decide ca Jeremiah Skeets trebuie sa capete pe gratis un cal nou-nout – unul rosu, care necheaza ca un Ferrari.

Copiilor nu le place ideea si sugereaza ca personajul ar trebui sa se comporte ca un adevarat gentleman si sa salveze o domnisoara aflata la ananghie, intruchipata in secventa fantastica de Violet, fiica proprietarului hotelului, Barry Nottingham – pe care Skeeter spera sa o castige si in viata reala.

“In povestea din Vestul Salbatic, Skeeter vrea sa aiba un Ferrari si sa ramana cu fata,” spune Shankman. “Crede ca el controleaza povestea, dar dupa acest episod isi da seama ca, in realitate, copiii sunt cei care au contributia hotaratoare.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.