Setari Cookie-uri

Premiera: El Greco

Scenariul se bazeaza pe adaptarea libera a lucrarii Greco Pictorul lui Dumnezeu, o biografie fictiva semnata de Dimitris Siatopoulos.

Insa frustarile Venetiei cresc tot mai mult. Insusi Titian recunoaste originalitatea lui Greco si i-l recomanda unui nobil spaniol, PEDRO CHACON, care recruteaza talente pentru regele Filip al II-lea, puternicul conducator al Imperiului Spanionl. Francesca decide sa se calugareasca pentru a-si salva averea de lacomia tatalui ei. Inainte ca Greco sa plece in Spania, picteaza un portret al ei in chip de sfanta – Maria Magdalena.




La Madrid, cariera artistica a lui Greco infloreste. El intra intr-o disputa cu clerul asupra abordarii sale neortodoxe a scenelor biblice, insa isi descopera un sustinator neasteptat in Nino de Guevara, care acum s-a intors in Spania natala. Tot aici, Greco o cunoaste pe iubirea vietii sale, JERONYMA, fiica lui DON DE LAS CUEVAS, un soldat nobil. Ea este uimita de operele lui Greco si de mandria cu care si le apara acesta. Cei doi devin iubiti si traiesc impreuna, dar intr-o noapte, tatal ei – care nu era de acord cu aceasta relatie – apare inarmat acasa la Greco, unde le cere sa se desparta, iar fiica lui sa se intoarca acasa. Izbucneste o cearta apriga si, in tumultul momentului, Las Cuevas il ucide pe Nicolos.

Cei doi indragostiti si fiul lor proaspat nascut, Jorge Manuel, se stabilesc la Toledo, dar nu se vor casatori niciodata. Greco devine un artist de succes, picteaza pentru Biserica si pentru aristocratia spaniola. Isi face prieteni puternici si este fericit sa lucreze in Spania. Insa apare apoi un chip din trecutul sau: Guevara, acum in roba de Mare Inchizitor. Greco este socat de transformarea suferita de preotul idealist de odinioara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.