Setari Cookie-uri

Premiera: El Greco

Scenariul se bazeaza pe adaptarea libera a lucrarii Greco Pictorul lui Dumnezeu, o biografie fictiva semnata de Dimitris Siatopoulos.

In penumbra salii de judecata, Greco sta singur in fata judecatorilor. Se simte tot mai epuizat in fata atacurilor acestora, care ii reproseaza ca traieste in afara casatoriei, este tatal unui copil ilegitim si deformeaza credinta catolica in tablourile sale. Intr-o incapere alaturata, Paravicino, Jorge Manuel, acum in varsta de 18 ani, si Manousos asculta ingrijorati, impreuna cu Jeronyma. Guevara, ascuns intr-o alta incapere, pare sa traga toate sforile acestui proces. S-ar zice ca acum e vorba de niste simple formalitati, iar rezultatul nu poate fi decat unul: arderea pe rug a acuzatului.



In punctul culminant al procesului, Guevara insusi isi face aparitia si il infrunta direct pe Greco. S-ar spune ca artistul este infrant, iar Guevara a castigat. Insa exact in acest moment, Guevara are o viziune cu ingeri stralucitori, care plutesc deasupra capului lui Greco, de parca l-ar proteja. Guevara intelege ca Greco este protejat de Dumnzeu si de ingerii Lui, pentru ca are ceea ce lui Guevara ii lipseste: credinta adevarata. Infrant, el cere ca Greco sa fie eliberat.

Afara, artistul este intampinat de multime, in frunte cu nobilimea spaniola, care il aclama frenetic.
Greco este acum liber si victorios, iar operele sale vor fi admirate secole de-a randul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.