Setari Cookie-uri

Look romanesc intre stele

Dupa caderea mult-regretatului (de catre unii) Ceasca, Romania s-a calificat pentru reprezentare pe cea mai importanta dintre toate hartile vorbind la modul colectiv, pe harta unde isi traseaza vedetele itinerariul cand planuiesc turnee sau filmari sau aparitii in scop caritabil. Acum ca putem sa ne mandrim cu o pleiada de artisti celebri care au poposit si pe meleagurile noastre si si-au dat cu parerea pe marginea experientei, cred ca nu mai are sens sa ne imbatam cu apa rece din cartile de istorie sau site-ul ministerului turismului, dar nici sa ne renegam originile cu totul. Avem, in sfarsit, o perspectiva de ansamblu, fara preconceptii atasate... oare?

Dupa caderea mult-regretatului (de catre unii) Ceasca, Romania s-a “calificat” pentru reprezentare pe cea mai importanta dintre toate hartile – vorbind la modul colectiv, pe harta unde isi traseaza vedetele itinerariul cand planuiesc turnee sau filmari sau aparitii in scop caritabil. Acum ca putem sa ne mandrim cu o pleiada de artisti celebri care au poposit si pe meleagurile noastre si si-au dat cu parerea pe marginea experientei, cred ca nu mai are sens sa ne imbatam cu apa rece din cartile de istorie sau site-ul ministerului turismului, dar nici sa ne renegam originile cu totul. Avem, in sfarsit, o perspectiva de ansamblu, fara preconceptii atasate... oare?

Mie una imi e clar ca doar parerile din afara spatiului carpato-danubiano-pontic sunt destul de distantate de Romania ca entitate incat sa poata alcatui o descriere cat de cat obiectiva a tarii, asa cum se vede, nu cum o vedem. Si, prin obiectiva, probabil ma refer mai mult la “superficiala”. Fie si-asa! Sa vedem ce iese in evidenta strainului la prima vedere – care au fost cateva impresii ale vedetelor despre tarisoara noastra, odata ce i-au trecut pragul.

Abia ce-am fost la concertul Anastacia, unde vedeta m-a impresionat mai mult prin spectacolul pus in scena decat prin cantarea propriu-zisa. O tipa relaxata, fara pretentii de star, care pune mana la gura cand tuseste si tine sa sublinieze ca este chiar ea, Anastacia – in caz ca publicul, est-european si neobisnuit cu micile chichite ale unei reprezentatii live , i-ar lua inecarea de la inceput de concert drept semn ca poate si-a trimis dublura pe scena...?!

La fel ca toti precursorii ei veniti in concert aici, Anastacia s-a declarat incantata de prezenta ei in minunatul “Bu-ca-rest” si rusinata ca i-a luat atata amar de vreme pana sa ajunga – starnind reactii zeflemitoare, tip “Cat de prosti ne crede?”, din partea publicului mai avizat. Cand cei de la Placebo, vizitand pentru a doua oara plaiurile mioritice anul acesta, au reincalzit aceeasi replica de duzina, au parut macar mai credibili. Mai ales ca placerea lui Brian Molko de a fuma fara oprelisti pe scena romaneasca se vedea de la o posta! Oricum, la cat de “intim” a fost cadrul in care a cantat coscogeamite vedeta, la o Sala Polivalenta pe care cu chiu cu vai am putea-o caracteriza drept “umpluta”, a fost evident ca Anastacia isi lua multe licente cu demarcatia dintre un concert serios si o simpla repetitie generala in joaca.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.