Setari Cookie-uri

Cat mai este pana in 1957 ?

Unul dintre cei mai mari cineasti ai Romaniei, Ion Popescu Gopo, castiga in anul 1957 premiul Palm D'Or pentru cel mai bun scurtmetraj in cea de 10-a editie a premiilor oferite la Cannes.

Un articol de Mihai Trif, bijutier profesionist, acreditat de Institutul Gemologic American, Managing Partner in cadrul Casei de Bijuterii Sabion.

Faimosul omulet al lui Ion Popescu Gopo da forma trofeelor celui mai mare eveniment al industriei cinematografiei romanesti, Premiile Gopo, eveniment asupra caruia, ne vom indrepta in scurt timp atentia.

In acest an, 1957, dintre cei prezenti pe covorul rosu ii recunoastem pe Curd Jurges, Mike Todd, Jean Cocteau, Henry Fonda, Romy Schneider sau Giulietta Masini, cea din urma fiind si castigatoarea premiului pentru Cea Mai Buna Actrita.

Foto: Adi Marineci

Mai presus de toate, cea mai memorabila dintre prezentele la eveniment ii apartine lui Elizabeth Taylor, care si-a facut aparitia pe covorul rosu purtand pe cap o tiara din aur, platina si nu mai putin de 1880 de diamante.

Iata ce scria Elizabeth Taylor in jurnalul sau despre respectiva bijuterie: " (...) cand mi-a oferit tiara (n.r. cel de-al treilea ei sot, Mike Todd) mi-a spus, "Esti regina mea si cred ca ar trebui sa porti o tiara". Nu era un accesoriu fashion, dar am ales sa o port pentru ca el era regele meu".

Citește și:

Premiile Gopo, aflate inca la inceput de drum, reprezinta cel mai mare eveniment al industriei de film autohtone, fapt prin prisma caruia, atentia asupra vedetelor care pasesc pe covorul rosu ar trebui sa fie una dintre principalele preocupari inainte de eveniment. Sa vedem in ce masura vom putea descoperi povesti memorabile intre bijuteriile purtate pe covorul rosu.

La o prima judecata, editia din acest an a fost una dedicata exclusiv diamantelor.

Anda Condeescu, Diana Dumitrescu, Iulia Albu, Jojo, Dana Rogoz, Andreea Raicu, Monica Barladeanu, Irina Saulescu sau Ozana Oancea Stana au ales sa poarte strict bijuterii cu diamante. Desigur, bijuteriile au fost cu adevarat exceptionale si, in cazul acestora, spectacolul a fost asigurat de elementele de design cu adevarat unice.

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.