Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stiu daca ma casatoresc in Franta sau Germania

Casatoria este un pas foarte important in viata oricarui cuplu, iar oricat de frumos pare totul, majoritatea se impotmolesc cand vine vorba de acte.

In cazul in care te afli in Franta sau in Germania o sa ai nevoie de anumite acte si tu trebuie sa ai toata informatia de care ai nevoie. Am pregatit pentru tine un articol cu toate actele de care ai nevoie cand te casatoresti in Germania sau in Franta.

1. Cetatenii romani care doresc sa se casatoreasca la primariile din Franta pot obtine, la cerere, în vederea constituirii dosarului solicitat de autoritatile franceze, urmatoarele acte:

- traducerea legalizata a originalului certificatului de nastere, pentru care se percepe o taxa de 70 euro. In cazul în care exista o traducere a certificatului efectuata de un traducator autorizat, legalizarea costa 30 euro;
- certificatul de cutuma, 40 euro;
- declaratia persoanei, semnata în fata consulului si legalizata, privind statutul de necasatorit , 30 euro.

Persoanele divortate trebuie sa prezinte hotararea de divort cu mentiunea ca sentinta este definitiva, iar cele vaduve vor prezenta certificatul de deces al sotului sau sotiei decedate. Nu se accepta plata prin cec.

Citește și:

Dupa efectuarea casatoriei, aceasta trebuie transcrisa în starea civila din Romania.

Sursa Foto: Shutterstock.com

2. Incheierea casatoriei la Ambasada

Pentru oficierea casatoriei la ambasada, este necesar ca viitorii soti sa aiba drept de sedere permanenta in Franta. Ambasada poate incheia casatorii atat intre doi cetateni romani, cat si intre un cetatean roman si un cetatean strain, daca legea statului acelui cetatean nu se opune.

Oficierea casatoriei va avea loc dupa trecerea unui termen de 10 zile de la data depunerii cererii insotita de celelalte acte mentionate in cele ce urmeaza.

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.