A cui viata o traiesti?

A cui viata o traiesti?
Kudika
29 Mai 2012

Intrebarea a cui viata o traiesc ar putea sa-ti puna creierul in miscare.

Fragmentul face parte din cartea "Indragosteste-te de tine".
Daca vrei sa citesti mai multe materiale scrise de Cristina Miculete intra pe www.artafeminina.ro

‘’Intotdeauna fii o prima versiunea a ta in locul unei a doua versiuni a altcuiva’’.
Judy Garland

Monk: Uneori viata pe care o traiesti sau nu, cantareste greu asupra sufletului tau. Te simti plictisit, alienat, nemultumit, traiesti cu teama sau esti deprimat. In acele momente esti tentat sa te refugiezi in lucruri care sa te distraga. Vrei doar sa te pierzi in fata televizorului, sau navigand pe internet ori intr-un alt pahar de vin.

Eu: Nu stiu de ce nu putem sa oprim aceste distractii si sa ne indreptam spre noi. S-ar putea ca durerea ta sa poarte un mesaj care iti va schimba viata, sa fie un semnal de alarma care iti transmite ca e momentul sa faci niste schimbari in viata ta.

***

Intrebarea a cui viata o traiesc ar putea sa-ti puna creierul in miscare. Cat din viata pe care o traiesti e a ta? Daca stai sa te asculti cu adevarat ai putea sa ajungi la concluzia ca mare parte din viata pe care o traiesti nu e a ta. Da stiu, tu esti cea care se trezeste dimineata, tu esti cea care traiesti, insa dupa al cui scenariu mergi prin viata?

Cand suntem copii, tindem sa ne traim viata conform scenariilor parintilor si autoritatilor din copilaria noastra. Intram apoi intr-o alta perioada din viata, cand devenim adulti si luam cu noi uneori modul in care parintii gandesc, credem ceea ce ei cred. Daca atunci cand eram copii si ei ne hraneau, ne ofereau adapost ne simteam atat de siguri, credeam ca regulile pe care ei le aplicau vis-a-vis de viata sunt cele care ne vor aduce si acum siguranta. Totul pare a fi ales pentru noi in copilarie. Scoala la care mergem, religia de care apartinem, ce e bine si ce e rau, conform perceptiei celor care ne poarta de grija. Abia in adolescenta incepem sa ne punem intrebari insa atunci dam peste un alt set de reguli. Ce trebuie sa facem sa intram in gratiile celorlalti, sa fim populari. Intram in grupuri care ne permit aceste lucruri. Mai tarziu, in adolescenta tarzie, deja suntem adulti si poate parinti la randul nostru.Oare inca nu privim la altii pentru a afla regulile vietii? Poate ca nu ar trebui sa ne surprinda, avand in vedere ca revistele, filmele, ziarele ne bombardeaza cu informatii despre ceea ce inseamna un lifestyle potrivit.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri