Kudika
29 August 2012

Ce metoda este mai eficienta si mai putin dureroasa?

Cu toate acestea epilarea cu IPL este mai dureroasa decat epilarea cu laser deoarece procesul este neselectiv, avand un spectru de lungimi de unda, care absorb toti cromoforii pielii, indiferent de adancime. De aceea, procedura este mai putin eficienta decat cea cu laser, avand in vedere faptul ca puterea este oricum mica si se pierde in mai multe directii. In plus, distrugerea radacinii firului de par se produce prin ridicarea selectiva a temperaturii melaninei din firul de par, rezultand coagularea proteinelor pe care acesta le contine.

Ce analize medicale sa faci daca ai DURERI DE CAP

De aceea, IPL este nespecific in comparatie cu laserul, care este specific, motiv pentru care laserul este mai eficient, fiind necesare mai putine sedinte decat in cazul IPL.


Cea mai indicata metoda de racire este cea cu criogen, in detrimentul racirii cu aer sau cu gheata. Criogenul este pulverizat automat cu fiecare puls aplicat pe zona de indepartare a parului nedorit. Durerea este cel mai adesea cauzata si de numarul mare de fire de par existente pe aceeasi suprafata, in sensul ca acestea absorb concomitent energia laserului si stimuleaza mai intens receptorii de durere
” a adaugat dr. Andreea Iftimie.

Care sistem este pana la urma cel mai bun?

Niciun sistem nu se potriveste tuturor pacientilor. Fotoepilarea eficienta necesita combinarea a 2-3 sisteme pentru a obtine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de par si piele. Caracteristicile firului de par se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului si parametrilor cu care se lucreaza.

Persoanele cu un contrast cat mai mare intre culoarea pielii si a parului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, firul de par mai gros da rezultate mult mai bune in cazul laserului, decat in cazul IPL, la fel cum se intampla si in cazul gambelor si zonelor bikini si axila. In principiu toate zonele care sunt mai dense in par raspund mai bine la epilarea laser decat IPL.

Capcanele cel mai des intalnite pe care clientii nu le sesizeaza sunt fie preturile mult prea mici, fie pretul unic pentru toate zonele corpului sau garantarea rezultatelor dupa 3-5 sedinte ori folosirea sintagmelor de tipul <<tehnologie revolutionara>>. Exista intr-adevar zone precum perciunii, mustata, barbia, unde un pret similar este corect, dar pentru spate, abdomen, brate sau fese, pretul sedintei este in mod natural mai ridicat, deoarece zona acoperita este mult mai mare si automat si timpul de lucru.

Medicina Traditionala Chineza: Energia vitala Qi si cele 14 Meridiane ale sanatatii

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.