Epilarea definitiva cu laser versus IPL

Epilarea definitiva cu laser versus IPL

Ce metoda este mai eficienta si mai putin dureroasa?

Mai mult decat un trend, epilarea definitiva reprezinta o solutie pentru eliminarea a ceea ce este sau poate deveni obsesie pentru majoritatea femeilor si barbatilor – parul nedorit. O metoda avantajoasa si foarte eficienta este epilarea definitiva, dar ceea ce putine persoane cunosc este tipul de procedura care li se potriveste, la luarea deciziei contand mai mult pretul decat calitatea.

Daca initial se facea epilare prin electroliza, metoda nu se mai practica astazi pentru ca e greoaie si are risc de transmitere a unor boli precum hepatita. Ulterior, a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat tratamentul cu lumina intens pulsata (IPL), iar astazi, cea mai eficienta metoda este epilarea cu laser.

Epilarea definitiva prin lumina terapeutica se numeste fotoepilare si se poate realiza prin doua modalitati: epilarea laser sau epilarea IPL (Intense Pulsed Light). Majoritatea cabinetelor cosmetice ofera tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine si foarte ieftine, motiv pentru care nici perfomantele nu sunt la fel de uimitoare ca in cazul unui laser de top si bine ales. Ganditi-va ca un laser performant costa in jurul a 100.000 euro, in timp ce un echipament IPL costa uneori chiar si 5.000 euro. Sigur ca exista si IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top detin astfel de echipamente", a explicat dr. Andreea Iftimie, medic estetician si manager medical al clinicii Coquette.

Exista epilare definitiva fara durere?

In general, epilarea definitiva nu este complet lipsita de durere. Senzatia pe care o aveti in timpul tratamentului este de usoara piscatura, ca de banda de elastic si de caldura.

Fiecare fir de par ce absoarbe energia luminoasa si pe care o converteste in energie calorica, se incalzeste pana la 70 de grade Celsius si astfel trimite cortexului cerebral semnalul de senzatie la limita celei dureroase. O mai mare densitate de fire, precum si fire de par mai groase si mai inchise la culoare se reflecta intr-o senzatie mai intensa in timpul tratamentului. De aceea, barbatii ce trec prin aceasta procedura resimt un disconfort mai mare decat femeile, din cauza ca parul corporal masculin este in general mai gros decat cel feminin.

Cu toate acestea epilarea cu IPL este mai dureroasa decat epilarea cu laser deoarece procesul este neselectiv, avand un spectru de lungimi de unda, care absorb toti cromoforii pielii, indiferent de adancime. De aceea, procedura este mai putin eficienta decat cea cu laser, avand in vedere faptul ca puterea este oricum mica si se pierde in mai multe directii. In plus, distrugerea radacinii firului de par se produce prin ridicarea selectiva a temperaturii melaninei din firul de par, rezultand coagularea proteinelor pe care acesta le contine.

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri