Setari Cookie-uri

Singurul laser PGD din Romania care poate diagnostica problemele genetice prenatale

Afla totul despre aceasta inventie.

Mutatiile genetice sau infertilitatea rezulta in urma unor factori care tin de procesul diviziunii celulare sau de istoricul medical al familiei. Un alt factor se refera la varsta inaintata a unui membru al cuplului, in special femeile peste 35 de ani trebuie sa treaca prin teste medicale pentru a verifica posibilitatea organismului de a duce o sarcina. Calitatea spermei barbatului, existenta unei nasteri precedente cu dificultati sau anormalitati cromozomiale, avorturi spontane, combinarea cromozomilor intre parteneri sunt elemente care pot duce la nasterea unei anormalitati la nivelul genetic al fatului.

In ce consta o analiza cu laserul PGD

Preimplantation genetic diagnosis (PGD) este o modalitate prin care cuplurile pot afla si preveni o sarcina afectata de o dereglare genetica sau cromozomala. Aceasta testare genetica face parte din procesul de fertilizare in vitro, etapa in care embrionul este analizat in scopul identificarii neregularitatior genetice.

Citește și:

Cand embrionul se afla in a treia zi de dezvoltare, o celula sau doua din cele ce il formeaza poate fi indepartata fara a afecta in niciun fel embrionul , acesta funtionand in continuare ca si cum acea blastula nici n-ar fi fost indepartata. Blastula va fi supusa unor teste si analize genetice pentru a afla compozitia cromozomala a embrionului si daca acesta este sau nu purtator al unei mutatii genetice.

Laserul PGD si intreaga procedura de fertilizare in vitro nu trebuie privita ca o modalitate de a croi copii, intrucat nici daca am vrea nu am putea manipula trasaturile si caracteristicile fatului. Cu ajutorul acestui instrument noi dorim sa evitam vestea devastatoare a nasterii unui copil bolnav genetic”, adauga Dr. Ruxandra Dumitrescu.

Informatii oferite de Dr. Ruxandra Dumitrescu, expert Kudika.ro

Pentru mai multe informatii contactati
Fertilia.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.