Setari Cookie-uri

Singurul laser PGD din Romania care poate diagnostica problemele genetice prenatale

Afla totul despre aceasta inventie.

Bolile genetice se datoreaza unor dereglari genice sau cromozomiale ale celulelor organismului uman care apar fie in urma unui accident cromozomial produs printr-un proces nereusit de replicare genetic, fie printr-o mutatie lenta a cromozomului rezultat in urma diviziunii unei celule. Cu ajutorul laserului PDG, acum se pot diagnostica astfel de probleme genetice inaintea inseminarii in vitro cu un embrion, ceea ce permite parintilor cunoasterea eventualelor mutatii.

Un cromozom are mii de gene, fiecare dintre acestea fiind purtatoare de informatie genetica ce determina o caracteristica sau trasatura, precum culoarea ochilor, a parului sau a pielii. Bolile ereditare se declanseaza in momentul in care o gena lipseste, prezinta defecte, sau un numar gresit de cromozomi, dereglari numite aneuploidii. Cu ajutorul laserului PGD, medicii specialisti pot semnala din timp asemenea de nereguli si, astfel, boli ereditare grave precum sindromul Down, albinismul sau hemofilia pot fi prevenite.

Citește și:

Din pacate, nu sunt putini cei ce incearca an de an sa aduca pe lume un copil sanatos pe care sa-l creasca si sa-l iubeasca si nu reusesc. Aceste cupluri sunt de admirat pentru determinarea si dorinta lor puternica de a avea un copil, iar laboratorul nostru de embriologie este dotat cu tot ce trebuie pentru a depista defectele genetice din timp si pentru a gasi solutii in rezolvarea problemelor genetice. In cadrul clinicii Fertilia exista singurul laser de acest gen si pot spune ca ne-a fost de un real ajutor pana in acest moment”, explica Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic ginecolog.

Foto: Shutterstock.com

Copilul tau este predispus la boli genetice?

Cel mai probabil, asa cum mosteneste culoarea parului sau a ochilor, copilul va mosteni si bolile parintilor. De aceea este indicat ca si noi la randul nostru sa cunoastem istoricul medical al familiei noastre pentru a prevenii infarcturile, diabetul, osteoporoza sau hipertensiunile arteriale. De asemenea, trebuiesc monitorizate in permanenta cuplurile ai caror membri provin din familii in care au fost cazuri de hemofilie, albinism, de distrofia musculara Duchenne, sindromul Down sau alte boli asemanatoare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.