Setari Cookie-uri

Noua feminitate

Am vazut atatea femei devastate dupa un divort, o despartire, care tanjesc dupa afectiune si iubirea lui, care alearga dupa un el si pun la cale strategii de a-l cuceri, strategii care din pacate nu functioneaza.

Un material realizat de Andrada Dan, coach profesionist. Mai multe despre programele Andradei gasiti la www.andradadan.com

A sosit momentul sa fii regina sufletului tau, sa te descoperi, sa te focusezi la tine, sa devii acea femeie de care are nevoie orice barbat si nu femeia care are nevoie de un barbat. Sa reusesti sa devii tu aceea care sa fie in mintea lui, sa fii tu cea care alege. Imagineaza-ti cum ar fi sa alegi tu acel barbat care sa te merite cu adevarat, sa decizi tu daca vrei te cucereasca. Un barbat matur, bun si generos potrivit tie. Cum te simti cand te gandesti la asta? E minunat.

Foto interior si prima pagina: femeie fericita, Shutterstock

Am fost si eu candva asa, dependenta de iubire, tanjind dupa afectiune. Casnicia mea ajunsese intr-un impas, la un pas de divort. Ma simteam singura, coplesita de cotidian, neapreciata, nedorita, indiferent cate as fi facut. Dar totul s-a schimbat in momentul cand mi-am descoperit feminitatea la 37 de ani. Acum traiesc liber. Este extraordinar sa traiesti eliberata de frici, nesiguranta si dependente. Acum am devenit o femeie puternica in interior care nu ezita sa arate ce simte, care are limite, spune ce ii place si ce nu si soft la exterior, care traieste cu inima deschisa.

Citește și:

Inainte eram intr-o lupta permanenta cu identitatea mea, feminitatea mea, cu stima de sine, cu rolul de mama, de sotie, cu cine eram eu ca persoana. Astazi nu ma mai recunosc. Am devenit cine eram cu adevarat in adancul inimii mele, fara sa stiu asta mult timp. Mi-am descoperit identitatea, vocatia si feminitatea.

Eu m-am schimbat si cei din jur s-au schimbat. Astfel, casnicia mea s-a salvat.

Te intrebi cum am reusit asta? Am inteles si am internalizat in fiinta mea puterea feminina.

Traim intr-o societate care ne-a educat ca a arata ce simti inseamna slabiciune. “Daca plangi si arati ca te doare esti slaba”. In realitate lucrurile stau diferit. Feminitate inseamna sa inspiri un barbat sa actioneze prin ceea ce arati ca simti, prin autenticitate, vulnerabilitate, prin atitudine si incredere in sine, sa ai focusul pe tine, sa te valorifici, sa devii un TROFEU.

Citește și:

Orice barbat este atras de o femeie puternica, care este “hard to get”. Ce inseamna? Nu este vorba despre un rol, pe care sa il joci, o strategie de aplicat. A fi hard to get, inseamna ca esti o femeie care este “ocupata” in primul rand cu ea insasi si traieste in paradigma “merit tot”. Noua feminitatea inseamna femeia vibranta, putincioasa prin ea insasi, care are pasiuni, isi castiga existenta facand ce ii place, este liber exprimata, stie cine este si are un nivel de maturitate emotionala cu care traieste in interdependenta cu ceilalti si nu in dependenta.

O sa inchei cu mitul Sirenei din intelepciunea antica pentru a sublinia paradigma feminitatii, care este de fapt un adevar universal valabil in toate timpurile. Sirenele erau fapturi minunate care stateau in apele oceanului, straluceau in valuri si cantau din harpa. Pescarii erau vrajiti de cantecul lor, se opreau, isi loveau barcile de stanci, se aruncau peste bord si sfarseau innecati. Sirenele nu alergau niciodata dupa un barbat. Legenda spune ca ele cantau doar pentru placerea lor. Iar ei erau vrajiti de cantecul lor si ar fi facut orice sa le cucereasca. Acest lucru inseamna de fapt “sacrificiul” libertatii barbatului care se opreste din cautari si alege acea sirena (femeie) care il inspira. Mitul mai spune ca totusi sirenele alegeau un “el” dintre toti pescarii care se opreau vrajiti, pe care il salvau de la inec. Vezi si Mica Sirena, in care Mica Sirena il salveaza pe print, care era vrajit de glasul ei.

Citește și:

Alege sa devii si tu o Sirena Moderna, care traieste autentic, fara frici, fara dependente care traieste liber, se bucura de viata si primeste astfel iubire la fiecare pas.

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.