Un material realizat de Anca Alungulesei, expert Kudika si Fondatoarea RawCoco

Ciocolata cruda, cel mai dulce afrodisiac

Ciocolata este un afrodisiac popular si un dulce irezistibil. Aceasta contine anandamide (lipide pe care creierul nostru deja le produce) si feniletilamina (drogul dragostei). Ele fac ca presiunea sangelui si nivelul zaharului din sange sa creasca deoarece accelereaza pulsul, exact ca atunci cand suntem indragostiti. Interesant de remarcat este faptul ca, aceeasi feniletilamina se regaseste si in ciocolata, acesta din urma fiind cunoscuta sub numele de "dragoste chimica", capabila sa elibereze dopamina din creier. Boabele de cacao sau cacao cruda contine, de asemenea triptofan (care mai este numit si “hormonul fericirii”), o substanta care da sentimentul de bine si relaxare.

Adauga bucati de ananas pe fundul unei tavi. Trebuie sa incercam si noi asta

Ca sa nu ne mai pierdem in detalii, tot ce trebuie sa stim este faptul ca, atunci cand mancam ciocolata, avem parte de o usoara stare de visare, multumire si incantare, stare de bine si relaxare. Asta inseamna ca serile in doi pot fi mult mai romantice daca servim ciocolata cruda. Atentie insa, sa nu confunzi ciocolata cruda cu ciocolata care contine lapte de origine animala si zahar alb rafinat. Acesta nu iti va aduce decat kilograme in plus pe cand ciocolata cruda, raw vegana iti aduce doar beneficii.

Foto interior si prima pagina: ciocolata raw, Shutterstock

Batoane energizante cu seminte si caju

Ingrediente pentru 12-14 batoane energizante:

- 20 smochine (se lasa la hidratat cel putin 4 ore)
- ½ cana de seminte de floarea soarelui crude
- ½ cana de fructe goji
- ½ cana de caju
- 5 linguri de sirop de agave sau miere de albine

Optional: Crema de ciocolata:

- 2-3 lingurite de pudra de cacao crud
- 4-5 linguri de ulei de nuca de cocos
- 1 -2 linguri de sirop de agave sau miere de albini
Se amesteca totul intr-un blender pana obtineti o crema fina de ciocolata care arata bine, care se adauga la sfarsit peste batoane. Aceasta crema este optionala deoarce batoanele se pot servi si fara crema. Aici depende doar de preferinta sau pofta pe care o aveti la momentul respectiv.

Cum de prepara batoanele

Prima data adaugati semintele de floarea soarelui, goji si semintele de caju intr-un blender si le amestecati. Le blendati dupa gust pana obtineti textura dorita. Le scoateti intr-un castron.

Apoi adaugati smochinele cu apa in care au stat la hidratat, siropul de agave sau mierea si le blenduiti pana obtineti o pasta.

Treptat se adauga aluatul pe care l-am pus deoparte mai devreme, din seminte. Aluatul obtinut il puneti pe o suprafata dreapta si cu ajutorul mainilor umede, apasati si intindeti ferm pana obtineti un aluat dreptunghiular cu grosimea dorita.

Bagati la frigider aluatul dreptunghiular aproximativ 50 de minute. Apoi, se scoate din frigider si se taie in forma si marimea dorita.

La sfarsit adaugati crema de ciocolata deasupra batoanelor. Se lasa la frigider cel putin 2 ore. Apoi sunt numai bune de mancat.

Sa aveti pofte dulci sanatoase!

Video: Toarna aluat de clatite in uleiul incins. Ce face apoi? DELICIOS
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: