Setari Cookie-uri

Cu sexul la psiholog: Despre orgasm, femei vs. barbati

Din punct de vedere psihologic, elementele comune sunt cele care intregesc tema sexualitatii, definind cu adevarat persoana dincolo de sex, prin sexualitate. Alchimia personala are la baza modul in care sunt interpretate anumite aspecte, legatura dintre ele sau diferentele uneori mult prea fine pentru a fi remarcate

Foto interior si prima pagina: femeie, masaj, Shutterstock

Orgasmul barbatului: dureaza in medie 7-10 secunde si este resimtit de-a lungul muschiului bulbospongios (ce se intinde de la sfincterul anal pana in varful penisului). De asemenea sunt barbati care pot avea orgasme multiple. Dupa obtinerea orgasmului, marea majoritate a barbatilor simt nevoia sa adoarma, unii chiar adorm destul de repede. Spre deosebire de femei, marea majoritate a barbatilor au nevoie de mai mult timp, dupa obtinerea orgasmului, pentru a putea relua activitatea sexuala.

Un alt unghi de abordare se refera la timpul necesar, locul de desfasurare si la pozitiile sexuale ce ajuta la obtinerea orgasmului.

Ei bine, in privinta timpului, putem spune in mod clar faptul ca difera de la persoana la persoana si nu are legatura cu faptul ca este femeie sau barbat. Sunt in egala masura, femei si barbati care reusesc cu usurinta sa atinga punctul maxim intr-un timp foarte scurt. Cum de altfel sunt persoane care au nevoie de un timp mai indelungat si de mai multa stimulare din partea partenerului.

Citește și:

In privinta locului trebuiesc amintite elemente foarte importante ce pot ajuta sau pot diminua placerea. Sunt persoane care au nevoie de un cadru adecvat cum ar fi: o camera slab luminata, un pat comod, o muzica linistitoare, lumanari parfumate sau un pahar de sampanie. In timp ce altele se simt in largul lor, daca fac sex la lumina zilei sau in cabina de proba a unui mall. Este foarte important sa descoperiti cat mai devreme ce ii place sau ce il/o inspira pe partener(a), pentru a crea cadrul adecvat. In lipsa acestuia este foarte posibil sa esuati lamentabil...

Pozitiile sexuale sunt la randul lor foarte importante. In general literatura sau filmele , sa spunem „de specialitate” sunt foarte departe de adevar. Pentru a reusi sa puneti in practica pozitii foarte complicate, este nevoie de mult timp petrecut impreuna. Este aproape imposibil sa gasiti partenera/partenerul dispus(a) la pozitii, aproape de circ, pe care sa isi doreasca sa le experimenteze de la primele intalniri. Poate doar daca este de meserie... In general, societatea romaneasca este destul de puritana, si acesta nu este neaparat un lucru rau. Ba din contra.

Citește și:

Foto: maini, Shutterstock

In discutiile purtate la cabinet, femeile spuneau ca au doar doua sau trei pozitii in care pot reusi sa obtina orgasmul. Dar acest lucru nu se intampla in cateva minute, fiind nevoie doar de o pozitie anume. Mai sunt importante preludiul, modul in care partenerul stie sa isi incite sau excite partenera, rabdarea pe care acesta o manifesta, si de ce nu, dimensiunea penisului si modul in care stie sa se foloseasca de el.
In cadrul acelorasi discutii de la cabinet, barbatii, atunci cand reuseau sa fie sinceri isi exprimau temerile. Se gandeau daca s-au ridicat la inaltimea asteptarilor partenerei, daca a reusit intr-adevar sa o cucereasca sau sa o duca pe culmile placerii.

Temerile. Sunt foarte importante pentru psiholog. Daca lipsesc cu desavarsire pot ascunde o gandire narcisista iar dar sunt prea multe pot duce la tulburari de comportament. Cheia succesului consta in comunicare. Vorbiti cu celalalt despre voi: ce simtiti, ce va imaginati, cum va place, ce doriti si provocati-l sa faca acelasi lucru. Este bine stiut faptul ca, in cuplu totul este permis, daca ambii parteneri sunt de acord.

Citește și:

Din punct de vedere psihologic, elementele comune sunt cele care intregesc tema sexualitatii, definind cu adevarat persoana dincolo de sex, prin sexualitate. Alchimia personala are la baza modul in care sunt interpretate anumite aspecte, legatura dintre ele sau diferentele uneori mult prea fine pentru a fi remarcate. De aceea este bine sa va straduiti sa remarcati din timp modul in care percepe partenera relatia dintre: dragoste si sex, incitare si excitarea, sexualitate si senzualitate, fantasmele care tin de imaginatie sau gandurile ce tin de cognitie, preludiu si postludiu. Fiecare ecuatie prezentata mai sus, formeaza intr-un mod cu totul original intregul, ceea ce poate duce la satisfactie sau la suferinta. Astfel putem descoperi persoane ce radiaza de bucurie sau de sanatate. Precum si oameni a caror suferinta din sfera sexualitatii produce afectiuni cum ar putea fi: depresie, anxietate, ipohondrie, frigiditate sau impotenta, tulburari alimentare sau tulburari ale somnului, dependenta de: alcool, droguri, medicamente.

Citește și:

Modul in care este perceputa realitatea tine de fiecare persoana in parte, independent de sex. Putem intalni barbati caracterizati de comportamente, sa spunem, „tipic feminine”. Sau femei ce se comporta precum un barbat. Deasemenea comportamentele evidente, cele pe care le descifram lesne la ceilalti nu sunt intru totul reprezentative pentru acestia. Uneori anumite traume, puritanismul, sau pur si simplu dorinta de a impresiona, pot face o persoana sa se comporte intr-un mod destul de diferit fata de ceea ce simte. Iar atunci cand vorbim de sex, diferenta dintre gandire si exprimare poate fi extrem de diferita.

In concluzie, orgasmul, sexualitatea, stima de sine, starea de sanatate, succesul in cariera sau familie pot fi intr-o stransa legatura. Important este sa descoperiti la timp propria ecuatie ce va poate face sa simtiti cu adevarat bucuria de a trai.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.