Setari Cookie-uri

5 ingrediente pentru detoxifierea pielii

Ai grija de pielea ta cu ajutorul unor ingrediente care fac minuni pentru pielea ta!

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

La sfarsit de an, vrei sa-ti dai un restart. S-o iei de la zero, ocolind obiceiurile proaste si adoptand un mod de viata mai sanatos. Poate ca primul lucru pe care il vei face in 2016 va fi sa urmezi un regim detoxifiant. Ce spui daca ai face acelasi lucru pentru pielea ta, inca din luna cadourilor?

detoxifierea pielii Foto interior si prima pagina: wasanajai, Shutterstock

Iata 5 ingrediente esentiale:

1. Sarea de mare

Scruburile sau baile cu sare de mare nu doar exfoliaza ci si hidrateaza pielea, dupa cum au descoperit cercetatorii de la Unviersitatea din Kiel, Germania. Dupa doar 15 minute, aceasta reface bariera epidermei care tine toxinele la distanta iar efectele se cunosc si dupa 6 saptamani!

2. Antioxidantii

Acestia micsoreaza daunele provocate de poluare, impiedicand ruperea colagenului si elastinei. Cauta serumuri cu vitamina C, niacinamida sau produse cu extract natural de rodie si fructe de padure.

Citește și:

3. Carbunele

Carbunele este foarte absorbant, preluand murdaria asezata in pori. Il gasesti in destule cleansere, dar pentru a functiona trebuie lasat pe ten un minut. Astfel, fie lasi cleanser-ul sa actioneze macar 60 de secunde, fie folosesti o masca de fata cu acest ingredient.

4. Argila

Argila este deseori o inlocuitoare a carbunelui, avand aceleasi proprietati ca si el. Spre deosebire de carbune insa, argila nu-ti lasa tenul la fel de uscat. Alege masti de fata cu argila si uleiuri vegetale.

5. Algele

Acestea stimuleaza circulatia sangelui suficient de mult pentru a-ti reda stralucirea pierduta. Nu curata la fel de bine tenul ca argila sau carbunele dar le vei gasi deseori impreuna. Algele contin, mai degraba, foarte multi antioxidanti si sunt bogate in minerale detoxifiante.

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.