Setari Cookie-uri

Paradoxul energiei

V-ar placea sa aveti un portofel de unde, de fiecare data cand faceti cadou cuiva un euro, s-ar materializa in el 2, 3, 10 euro? Ar fi chiar un portofel magic, nu? Daca ati avea asa ceva, ati mai fi asa de reticenti in a dona bani sau, dimpotriva, ati incerca orice ocazie de a o face, stiind ca asta s-ar transforma de fapt intr-un castig? Acest portofel exista si mareste ceva mult mai important decat banii, ceva fata de care banii sunt de fapt numai un simplu simbol... dar mai bine sa analizam problema in ordine.

V-ar placea sa aveti un portofel in care s-ar materializa 2, 3, 10 euro, de fiecare data cand daruiti unul cuiva? Ar fi chiar un portofel magic, nu? Daca ati avea asa ceva, ati mai fi atat de reticenti in a dona bani, sau dimpotriva ati folosi orice ocazie de a o face, stiind ca asta s-ar transforma de fapt intr-un castig?
Acest portofel exista, si mareste ceva mult mai important decat banii, ceva fata de care banii sunt de fapt numai un simplu simbol... dar mai bine sa analizam problema in ordine.

---

In orice librarie, se pot gasi carti cu tot felul de ritualuri magice si vraji, carti care in trecutul nu prea indepartat ne-ar fi condus direct pe rug. Vraji si ritualuri care intr-un timp erau revelate de la maestru la ucenic numai dupa ani de studiu si disciplina sunt acum la dispozitia tuturor, si au toate aceeasi carateristica: daca le incercam, asa cum sunt, nu functioneaza!

(din fericire, adaug eu: spre binele nostru, exista un mecanism de protectie care impiedica atingerea unor puteri pana cand nu vom avea o maturitate spirituala suficienta astfel incat sa le folosim numai cu intentii pozitive. Ganditi-va un moment cum ar fi lumea daca fiecare om ar putea sa isi indeplineasca dorintele cele mai tampite cu un simplu ritual...)

Oricum, in afara de asta, motivul pentru care ritualurile nu au succes este ca ele sunt numai un fel de intrerupator care activeaza energia celui care le face, care la randul ei se va conecta cu energii de nivel superior si le va pune in miscare. Asadar a pune la cale un ritual fara a tine cont de energia din spate este la fel cu a construi o masina fara sa tii cont de motor sau o cutie in forma de computer fara sa bagi componentele inauntru.

Dar...cand vorbim de “energie”, ce vrem sa spunem de fapt?

Energia e un cuvant extrem de ambiguu, foarte folosit de tot felul de sectanti si fanatici new-age, unde fiecare pune semnificatia pe sensul care ii place.

In plus, fiind un cuvant “stiintific”, pare bun de folosit pentru a justifica orice, dar de fapt inseamna numai capacitatea unui sistem fizic de a efectua lucru mecanic.

Totusi, ceea ce putini stiu este ca acest cuvant, “energie”, este folosit in sensul actual numai de putin timp, din secolul XIX, dupa descoperirea legilor termodinamicii si de conservare a energiei (“nimic nu se creeaza, nimic nu se distruge, totul se transforma”) si, din pacate, folosirea lui pentru mecanismele mentale nu prea functioneaza. De fapt energia, cand este aplicata la om, este pur si simplu paradoxala, si are legatura mai mult cu semnificatia de “energie” din punct de vedere al filozofiei grecesti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.