Setari Cookie-uri

Paradoxul energiei

V-ar placea sa aveti un portofel de unde, de fiecare data cand faceti cadou cuiva un euro, s-ar materializa in el 2, 3, 10 euro? Ar fi chiar un portofel magic, nu? Daca ati avea asa ceva, ati mai fi asa de reticenti in a dona bani sau, dimpotriva, ati incerca orice ocazie de a o face, stiind ca asta s-ar transforma de fapt intr-un castig? Acest portofel exista si mareste ceva mult mai important decat banii, ceva fata de care banii sunt de fapt numai un simplu simbol... dar mai bine sa analizam problema in ordine.

-Putem in orice moment sa obtinem energie - in cantitate limitata si pe termen scurt - furand-o de la altcineva (prin critica, jignire, descurajare,...)

-Putem sa obtinem energia intr-un fel mai sanatos cu una dintre tehnicile mai cunoscute de conectare si aliniere cu sursa infinita de energie de nivel superior, independent de cum o concepem

Exista totusi o metoda extrem de simpla de a ridica propriul nivel energetic, o metoda foarte bine cunoscuta de orice religie, care are legatura cu natura paradoxala a energiei, si care se leaga de portofelul nostru magic care inmulteste bani (care, cum am zis, nu sunt decat un simbol al energiei...): sa oferim energia celorlalti!

Si daca am definit energia ca perceptia potentialitatilor, iata ca “a oferi energia noastra” nu inseamna altceva decat a directiona atentia celorlati asupra potentialitatilor acestora, si asta se poate face cu mijloace extrem de simple: cu un compliment, un ajutor, o vorba buna, o incurajare, un simplu zambet.

Asta va crea in noi o deschidere spre sursa infinita a energiei, care ne va compensa PE LOC. Incercati, si verificati ce se intampla.
(apropo: “entuziasm” este tot un cuvant grecesc, care vine de la “en theos”, D-zeul din interiorul nostru. Asadar daca “declansam entuziasmul” sa stiti ca de fapt ajutam lumea sa se conecteze cu D-zeu. Vedeti cum totul se leaga?)

Deci, in loc de a ne gandi la ritualuri misterioase si la vraji in interes personal, care oricum nu vor functiona, de ce sa nu trecem in etapa urmatoare, mai exact sa incercam a ridica nivelul nostru energetic?
Si asta, desi paradoxal, o putem face folosind – in felul cel mai egoist...- portofelul nostru energetic; incercand in orice moment sa ridicam nivelul energetic al lumii care ne inconjoara.
Nu e nevoie de mult: un compliment, un zambet, concentrarea atentiei asupra unui lucru pozitiv, o incurajare,... poate vom descoperi ca niste lucruri asa de simple au un efect mai eficient decat 10 sedinte de meditatie yoga, si cat de putin e necesar sa ne facem viata mai buna.

Si... poate asta ne va ajuta sa descoperim care este adevarata magie.

Un salut

Bruno

www.brunomedicina.com


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.