Setari Cookie-uri

Paradoxul energiei

V-ar placea sa aveti un portofel de unde, de fiecare data cand faceti cadou cuiva un euro, s-ar materializa in el 2, 3, 10 euro? Ar fi chiar un portofel magic, nu? Daca ati avea asa ceva, ati mai fi asa de reticenti in a dona bani sau, dimpotriva, ati incerca orice ocazie de a o face, stiind ca asta s-ar transforma de fapt intr-un castig? Acest portofel exista si mareste ceva mult mai important decat banii, ceva fata de care banii sunt de fapt numai un simplu simbol... dar mai bine sa analizam problema in ordine.

Se schimba senzatia de energie?

Daca in acest moment sunteti oarecum deprimati, cum v-ati simti daca ati primi vestea ca ati castigat un milion de euro? Sau daca primiti o promovare la locul de munca? Sau daca vi se spune ca ati fost concediati din cauza incapacitatii?

Si cum ne simtim cand gasim un partener nou? Sau cand muncim mult pentru un obiectiv care ne entuziasmeaza?

Sau, viceversa, cand se pare ca nu ne intelegem cu nimeni, si ne simtim blocati intr-o activitate care nu ne place?

Percepeti cum toate acestea se refera de fapt la nivele de energie diferite, subiectiv percepute?

Dar in cazul asta, faptul ca sa ne simtim “energizati” fiind ceva extrem de placut, nu cumva alergam dupa bani, sex, succes, numai pentru a simti aceasta senzatie de “energie”?

Nu cumva “energia” – in sensul de perceptie, de a fi in stare a manifesta o potentialitate – este de fapt singurul lucru care intr-adevar conteaza? Obiectivul nostru definitoriu?

Exista o multime de tehnici pentru a ridica nivelul energetic personal, si – independent de mediul istoric-cultural in care s-au dezvoltat – au toate in comun acelasi lucru: conectarea cu o energie de nivel superior (pe care putem s-o numim cum vrem: D-zeu, Kundalini, Prana, Ki, Tao,...) si alinierea cu directia ei.
(Nota: stiu ca poate parea ciudat punctul asta de vedere, dar cand va duceti la biserica si va rugati, exact asta faceti: conectarea si alinierea)

Exista un alt mod de a obtine oarecum energia: furand-o de la altcineva: cand NOI criticam pe cineva, vrem sa avem ultimul cuvant intr-o discutie, ne laudam intr-un fel incat sa facem pe ceilalti sa se simta prost, cand vrem cu orice pret sa atragem atentia,... ei bine, ar trebui sa fim constienti ca o facem numai pentru a primi un pic de energie, chiar daca in cazul asta o obtinem cu pretul energiei celorlalti.

Acestea fiind spuse, propun sa incercam sa stabilim niste baze:

-Nici o actiune – “magica” sau nu – nu va avea niciun rezultat daca nu exista energia din spate

-Fiecare dintre noi alearga dupa o multime de lucruri – bani, obiecte, sex, realizari – dar ceea ce vrea de fapt este senzatia de “energie” la care se conecteaza
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.