Setari Cookie-uri

Alimente fierbinti care tin racoare

In plina vara, cu zile toride, cautam solutii si surse de racoare: o fuga la mare sau la strand, o iesire la munte sau un suc rece la terasa, sub umbrela, feriti de razele soarelui.

Spanac. Frunzele de spanac contin multa apa si sunt o sursa extraordinara de magneziu. Mai mult, culoarea verde a spanacului este determinata de continutul de luteina, un antioxidant care protejeaza pielea si ochii de expunerea la soare.

Ardei iute. Mancare picanta pe o vreme torida? Da. Ardeii iuti, incarcati cu vitamina C, stimuleaza transpiratia, care, evaporandu-se de pe piele, da o senzatie de racoare. Daca nu iti plac ardeii iuti, sunt si alte alimente – precum usturoiul sau ghimbirul – care pot avea aceleasi efecte benefice.

Bauturi sport. Apa plata este esentiala, dar daca faci sport in conditii de canicula sau umezeala, bauturile sport pot fi mai indicate pentru organism. Acestea inlocuiesc minerale importante si sunt special create pentru a stimula absorbtia de lichide. Iar gustul lor usor dulceag te poate face sa bei mai mult.

Despre Dr. Luigi Gratton


Dr. Luigi Gratton este absolvent al Universitatii California, Los Angeles, avand diploma de studii stiintifice si masterat in sanatate publica. El a obtinut diploma de medic la Scoala Medicala Mount Sinai din cadrul Universitatii New York.

Dr. Luigi Gratton lucreaza ca specialist in medicina de familie si ca medic specialist in Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA). Gratton a absolvit un stagiu de cercetare in nutritie clinica in cadrul David Geffen School of Medicine – UCLA si a fost dinstins cu Diploma Consiliului American al Practicienilor din Medicina de familie si a Consiliului American al Medicilor Nutritionisti. In 2008 a lansat cartea „Keep It Simple: Diet and Exercise”, care cuprinde sapte principii simple pentru a avea o viata sanatoasa si activa.

In acelasi timp, Dr. Luigi Gratton este responsabil cu nutritia si alimentatia echipei de fotbal L.A. Galaxy, la care joaca si David Beckham.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.