Setari Cookie-uri

Am nevoie de raspunsuri

Unii o privesc ca pe o tragedie, altii o privesc ca pe o sarbatoare. Se numeste viata si intruchipeaza o complexa calatorie.

Articol realizat pentru cititoarele Kudika de Cristina Miculete, viitor psiholog, trainer dezvoltare personala

Unii o privesc ca pe o tragedie, altii o privesc ca pe o sarbatoare. Se numeste viata si intruchipeaza o complexa calatorie.

Un amestec intr-o lupta pentru supravietuire si teluri, visuri. Fara indoiala experientele trecute, statutul si modul in care ai trait pana in prezent iti influenteaza modul in care privesti acest drum numit viata.
Si totusi, trec ani intregi si perioade indelungate in care ramanem blocati intr-o ambitie, un vis fals, care nu ne aduce satisfactie ci doar gustul repetat al dezamagirii. In aceste momente e imperios necesar sa te intrebi daca intr-adevar e ceea ce iti doresti de la viata.

Poate toata viata te-ai agatat de visul de a fi actrita. Auditii, peste auditii si cu fiecare o noua dezamagire, un nou sentiment de neputinta. Continui sa te agati cu dintii de aceasta meserie, desi pasiunea te-a parasit demult, desi succesul nu pare a se intrevede printre zorii diminetii. Sa fie oare refuzul de a primi esecul ca pe o experienta, sa fie imposibilitatea de a accepta ca ambitia careia i-ai alocat atata timp care nu pare a avea un final fericit?

Poate e momentul sa incerci altceva. Poate e momentul sa-ti iei timp si sa stopezi ceea ce nu functioneaza. Adesea oamenii continua sa faca aceleasi lucruri care nu functioneaza. Personal e peste puterea mea de intelegere acum, insa recunosc ca in trecutul meu au existat asemenea situatii si am procedat exact ca tine.

Asa se intampla cand te lasi in voia sortii, cand duci o existenta nedirijata, si cand nu detii instrumentele pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

Alegerile, sunt cele mai importante in viata noastra. Continuam insa sa ne plangem. Sa aruncam vina, pe parinti, pe sot, pe absolut oricine pentru ca nu vrem sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce traim. Daca pe tine te satisface sa traiesti in minciuna eu nu am nici o problema, dar mai devreme sau mai tarziu tot iti va spune cineva crudul adevar in fata.

‘’Meriti ceea ce traiesti’’.

Meriti sa ai o viata nesatisfacatoare in cariera, finante, relatii pentru ca nu ai stiut sa ai grija de alegerile tale. Nu ai stiut sa te preocupi de persoana ta, nu ai stiut sa investesti in tine, si nu ti-ai asumat niciodata responsabilitatea pentru deciziile pe care le-ai luat, ca urmare, ai continuat sa repeti aceleasi tipare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.