Setari Cookie-uri

Trezeste-te femeie!

As fi vrut sa visez in noapte itinerariul unei femei care s-a nascut pentru a atinge calitatea in orice arie a vietii. Dar n-am facut-o. Nu m-am trezit intr-o dimineata cu o tabla plina de imagini, sunete, cunostinte si mai presus de toate vointa pentru a-mi celebra propria opera de arta feminina.

De ce crezi ca m-am revoltat impotriva miturilor sortii si limitelor banale ?

De ce crezi ca astazi inca zbor spre stele? Daca as fi ramas nemiscata si supusa poate ca si azi as trai bantuita de regrete.

Mi-au spus si mie ca oamenii sunt limitati de conditiile sociale, de posbilitati, de sfaturile parintilor intelepti prin definitie. Am muscat fiecare inghititura pana cand a dat peste.

As putea sa-ti vand povesti si sa-ti spun ca dintotdeuna am gandit asa, as putea sa ma bat cu pumnii in piept ca nu mai am nimic de invatat, insa ce folos?

Am fost banala. Am fost manipulata la fel ca si tine de povestile de amor, romanele si filmele emotionante , de scoala, de orice imi iesea in cale.

Am spus de atatea ori e imposibil, incat am ajuns sa creez in jurul meu o galaxie de planete imposibil de atins de piciorul uman.

Si totusi modelele istoriei au plasat atatea prezente feminine in centrul atentiei pentru ca au cunoscut secrete care le-au propulsat spre o calitate a vietii execeptionala .Nici macar ele nu m-au trezit atunci. A trebui sa indur ca un caine, a trebuie sa trec prin valuri de experienta sa stiu unde sa ma indrept pentru a gasi o alta cale.

E umitor cum vine un moment in care poti privi totul cu alti ochi, in care o simpla schimbare a perceptiei te plaseaza pe carari de care nu stiai ca exista.

Iti spun ca visul este totul. Indiferent de cat de sus visezi sa te inalti, indiferent de ce cuvinte din jurul tau incearca sa destrame, iti dai seama ca dincolo de orice limita impusa sau stabilita de tine , exista un alt taram. La prima vedere te sperie, pentru ca oamenii se tem de necunoscut, si nici nu indraznesti sa iti arunci privirea intr-acolo.

Am ratat prea multe drumuri pe care n-am indraznit sa pasesc pentru ca n-am stiut sa ma regasesc, pentru ca n-am stiut sa cred, pentru ca n-am fost gata sa mor atunci cand am avut o dorinta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.