Este primavara, vremea ca intreaga lume sa se trezeasca la viata dupa anotimpul rece. Iar cand vine vorba de nutritie, parca niciun alt aliment nu se asociaza la fel de bine cu primavara ca ouale.
Masa de sarbatori poate deveni mai usoara pentru organism, aproape pe nesimtite, reducand grasimile din alimentele pregatite. Spre exemplu, in cozonacii sau prajiturile de Pasti o parte din untul folosit poate fi inlocuit cu suc de mere sau iaurt. De asemenea, poate fi folosit lapte fara grasimi sau legume si verdeturi proaspete pentru a nu lasa grasimile sa fie principala aroma la masa.
Si daca meniul de sarbatori arata putin cam prea bogat si greu pentru organism, unele cantitati pot fi inlocuite cu legume si fructe proaspete.
Un vechi proverb spune ca „iubirea si ouale sunt mai bune cand sunt proaspete”. La fel se poate spune si despre masa de Pasti.
Despre Dr. Luigi Gratton
Dr. Luigi Gratton este absolvent al Universitatii California, Los Angeles, avand diploma de studii stiintifice si masterat in sanatate publica. El a obtinut diploma de medic la Scoala Medicala Mount Sinai din cadrul Universitatii New York.
Dr. Luigi Gratton lucreaza ca specialist in medicina de familie si ca medic specialist in Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA). Gratton a absolvit un stagiu de cercetare in nutritie clinica in cadrul David Geffen School of Medicine – UCLA si a fost dinstins cu Diploma Consiliului American al Practicienilor din Medicina de familie si a Consiliului American al Medicilor Nutritionisti. In 2008 a lansat cartea „Keep It Simple: Diet and Exercise”, care cuprinde sapte principii simple pentru a avea o viata sanatoasa si activa.
In acelasi timp, Dr. Luigi Gratton este responsabil cu nutritia si alimentatia echipei de fotbal L.A. Galaxy, la care joaca si David Beckham.