Setari Cookie-uri

Cum sa te imbraci pentru un interviu primavara

Tinuta pe care trebuie sa o afisezi la un interviu primavara este alcatuita din hainute fine, colorate si lejere. Trebuie sa iti ofere libertate si neaparat sa te ajute sa te simti bine in pielea ta. Chiar daca nu esti obisnuita cu outfit-uri office, cei care te intalnesc pentru prima oara nu au de unde sa stie asta daca tu nu le spui sau nu le transmiti acest lucru. Asa ca… relaxeaza-te si convinge-i inca de la inceput ca tu esti omul de care au nevoie in echipa!

Imi aduc aminte ca am avut in urma cu cativa ani un interviu fix in perioada asta, la inceputul primaverii. Era vorba de primul meu interviu serios. Avand in vedere ca pe vremea aceea faceam terapie, doamna la care mergeam a fost cea care m-a sfatuit cum sa ma imbrac la intalnirea cu, probabil, viitorii mei sefi.

Mi-a recomandat o bluza alba, “care sa se potriveasca cu chipul tau angelic”, pantaloni inchisi la culoare, dar nu negri si nu blugi, si pantofi casual-eleganti. Stia ca nu obisnuiesc sa merg pe tocuri, asa ca nu a insistat.

De atunci si pana in prezent am trecut de mai multe ori prin experienta interviurilor si am reusit sa-mi dau seama singura de tinuta pe care ar trebui sa o afisez in fata angajatorilor. Aspectul fizic si prima impresie conteaza foarte mult, poate chiar la fel de mult ca bagajul de cunostinte pe care il ai si felul in care comunici cu ceilalti.

Citește și:

Recunosc ca si in ziua de azi ma documentez in ceea ce priveste outfit-urile pe care trebuie sa le port la anumite evenimente si m-am gandit ca si tu faci acelasi lucru, asa ca am pregatit acest material in speranta ca o sa iti fie de ajutor sa obtii job-ul pe care ti-l doresti.

Rochie bodycon

Daca vrei neaparat sa porti rochie la interviu, atunci alege un model cu croiala bodycon.

Este cea mai inspirata alegere, doar daca nu are decolteu si nu este confectionata dintr-un material care o transforma intr-o rochie de petrecere. Poart-o cu pantofi stiletto sau cu orice alta pereche de pantofi cu toc mic.

Un sacou cambrat negru o sa te protejeze de frig si o sa puna accent pe seriozitatea si eleganta ta.

Rochie bodycon

Rochie: 140 lei

Pantaloni drepti

Incearca sa eviti blugii atunci cand mergi la un interviu. Sunt atatea perechi minunate de pantaloni office incat e si pacat sa ratezi ocazia de a purta macar una dintre ele.

Citește și:

Pantalonii drepti fac casa buna cu camasile si cu pantofii Oxford, asta in cazul in care nici tu nu obisnuiesti sa porti pantofi stiletto.

Pantaloni drepti cu pense

Pantaloni: 94 lei

Fusta creion

Fusta creion cu talie inalta este o alegere inspirata cu care vei face super impresie in fata celor care te vor intervieva.

Poti sa o combini cu camasa, as merge pe un model cu volane sau insertii de dantela, sau cu o bluza din matase si o pereche de pantofi finuti.

Fusta creion cu talie inalta

Fusta: 151,20 lei

Rochie office

Daca job-ul la care aspiri nu este intr-o banca sau intr-un birou notarial, ai voie sa te afisezi in fata viitorilor sefi intr-o rochie office colorata. Culorile binedispun si se spune despre cei care le poarta ca sunt persoane optimiste si vesele.

Asta inseamna ca daca vii cu tot acest tacam la interviu, poti sa stai linistita ca job-ul este ca si al tau.

Rochie office cu imprimeu floral

Rochie: 140 lei

Camasa cu volane

Camasa pe care o porti la un interviu nu trebuie sa fie neaparat o camasa clasica, alba. La fel de serioasa o sa pari in fata celorlalti si daca optezi pentru un model asimetric, cu maneci clopot sau cu volane.

Citește și:

Esti libera sa alegi ce vrei sa porti in partea de jos, fie fusta in clos sau mulata (midi, in niciun caz scurta), fie pantaloni.

Camasa cu volane

Camasa: 116 lei

Sacou cambrat

In cele mai multe cazuri, sacoul este o piesa must have in tinuta pentru interviu. In zilele noastre gasim sute de modele, pentru gustul fiecareia dintre noi.

Pentru interviul din sezonul florilor, alege un sacou colorat care sa aduca lumina si buna dispozitie in birou.

Sacou cambrat verde

Sacou: 309 lei


Cam atat despre “cum sa te imbraci pentru un interviu primavara”. Chiar daca risc sa ma repet, iti mai spun inca o data ca un rol foarte important in timpul interviului il joaca si atitudinea ta.

Asigura-te ca parul iti sta bine, ca unghiile sunt ingrijite si ca nu te-ai dat cu prea mult fard, blush sau parfum, pentru ca in timpul discutiei o sa iti zboare gandul la aceste detalii si o sa incepi sa-ti pui tot felul de intrebari.

Citește și:

Relaxeaza-te! Fii sigura pe tine si zambeste! Oamenii din fata ta isi doresc sa angajeze pe cineva la fel de tare cat iti doresti tu sa ai acel job, iar asta inseamna ca sunt acolo ca sa te ia in echipa lor.

Ah, si nu uita - inainte sa ajungi la interviu, ar fi bine sa faci un mic research pe internet si sa aflii cat mai multe despre firma la care mergi.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ Naru Foto

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.