Setari Cookie-uri

5 ceasuri de ocazie potrivite pentru tinutele de seara

Adesea cred ca orice tinuta poate fi completa cu un ceas. Este atat accesoriu, cat si bijuterie. Serveste atat ca reper functional, cat si estetic. Si pentru ca in ultima vreme am dezvoltat o pasiune pentru aceste accesorii, astazi am adunat cateva modele de ceasuri de ocazie potrivite la o petrecere, la un cocktail, la un eveniment special sau in club.

Daca si tu te intrebi cum sa iti accesorizezi tinuta de ocazie, ia exemplul meu si completeaza hainele cu un ceas. Da, atat! Urmatoarele ceasuri pentru tinuta de seara nu doar ca sunt rafinate si au detalii fine, insa se potrivesc tuturor gusturilor si stilurilor.

Cand vine vorba de ceasuri elegante oferta este vasta, insa adesea modelele de accesorii de ocazie tind sa fie prea ornamentale. Prea decorate. Prea incarcate. Dupa parerea mea, accesorizarea are o limita. Cu atat mai mult cand vine vorba de ceasuri.

Asadar, am cautat 5 modele de ceasuri de purtat la evenimentele speciale sau la petreceri, care sa fie elegante, pretioase, care sa adauge accentul outfit-ului, insa fara sa “strige”. Am ales 5 modele de ceasuri de ocazie, potrivite pentru linii diferite vestimentar. Asadar:


Alege ceasuri de ocazie cu bratara metalica fixa

Eu ii mai spun si ceasul-bijuterie. Arata ca o bratara statement dar este un ceas. Si dupa parerea mea completeaza de minune o rochie de cocktail sau de seara in stil simplu, clasic, elegant.

Citește și:

Pont: combina acest gen de ceas cu o little black din dress cu insertii dantelate. Alege pantofi in contrast: de exemplu o pereche de pumps rosii sau burgundy.

Alege ceasuri de ocazie cu bratara metalica fixa

Ceasuri de ocazie cu bratara metalica fixa


Opteaza pentru cadrane cu forma deosebita

Un ceas cu cadran deosebit va atrage atentia. Cadranul poate sa iasa in evidenta prin pietrele incrustate sau prin aplicatii, dar si prin forma. Asa ca, poti sa iti accesorizezi tinuta de ocazie cu un astfel de ceas.

Pont: Mizeaza pe un ton sur ton la tinuta (rosie burgundy, pantofi aurii) si mai poarta o bijuterie la mana cu ceasul!

Opteaza pentru cadrane cu forma deosebita

Ceasuri cu cadrane cu forma deosebita


Cauta ceasurile decorate cu aplicatii, pietre sau cristale

Poti alege accesorii de ocazie cu aplicatii si decoratiuni, cu pietre sau cristale incrustate in cadran sau pe bratara. Mi-a placut acest model pentru ca, desi este opulent, este elegant si fin.

Citește și:

Pont: Eu as asorta ceasuri elegante cu pietre la o tinuta de seara androgina, cu costum cu pantaloni, de exemplu.

Cauta ceasurile decorate cu aplicatii, pietre sau cristale

Vezi ceasuri decorate


Un ceas minimalist poate fi varianta rafinata de care tinuta de seara are nevoie

Probabil ca stilul minimalist ma reprezinta cel mai mult. Poti alege si tu ceasuri de ocazie minimaliste, daca vrei sa adaugi un accesoriu, fara a incarca ansamblul vestimentar.

Pont: acest gen de ceas este ideal daca tinuta de seara este incarcata deja. Poate o rochie cu volane sau o rochie cu imbinare de texturi diferite. Insa este perfect si la un outfit in linii simple, clean-cut.

Un ceas minimalist poate fi varianta rafinata de care tinuta de seara are nevoie

Vezi ceas minimalist


Alege ceasuri elegante, versatile, cu curea din piele

Se poarta acest gen de ceasuri, cu cureaua masiva, lata din piele. Un fel de ceas-bratara, acest accesoriu este o piesa de rezistenta a tinutei tale.

Pont: asorteaza ceasuri de ocazie cu curea lata din piele la un stil Boho, in care imbini o rochie de seara din catifea si un guler de blana, de exemplu.

Citește și:

Alege un ceas versatil cu curea din piele

Ceas versatil cu curea din piele


Acum ca ti-am prezentat aceste modele de ceasuri de ocazie adecvate fiecarui stil de tinuta de seara, tu ce vei alege? Si mai ales, mai ai si alte sugestii pe care tu le vezi incorporate intr-un outfit de ocazie?

Sursa foto front page – Alex Blajan/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.