Setari Cookie-uri

Stil minimalist: cum il obtii si totusi sa arati ca o fashionista

Stilul minimalist este un stil simplu, elegant, iar lipsa culorilor ametitoare, a bijuteriilor stralucitoare si a croielilor complicate, in moda, ar putea tenta pe oricine sa spuna ca este un stil mult prea banal.

Stilul minimalist se bazeaza pe principiul de baza „less is more” si daca urmaresti cu atentie, vei observa ca predomina in principal ca stil de design interior si amenajari ale locuintelor. IN aceasta sfera, stilul minimalist predomina cu succes in arta decorativa japoneza si in amenajarile interioare de inspiratie scandinava. De altfel, in aceasta din urma parte, se imbina cu succes in mult mai recentul stil minimal, si anume stilul Loft (industrial).

Insa puterea si farmecul acestui stil au cucerit femeile din toate colturile lumii, dandu-le siguranta ca pot sa fie la moda cu ajutorul unor articole vestimentare simple, care se afla cu siguranta in dulapul oricui. Si totusi, hainele de inspiratie minimalista transmit totusi un mesaj cu stil, complex, o eleganta aparte, „curata”, care trimite inspre o zona luxoasa, de haute couture a modei. Asadar, n-ai de ce sa iti fie teama: cu stilul minimalist nu doar ca nu ai cum sa dai gres, pastrand o linie simpla, stilata si classy a tinutei, dar totodata vei arata foarte sofisticat si delicat, chiar sublim!

Citește și:

Adopta un stil minimalist si imbraca-te in culorile primaverii!

Sa alegi culori puternice este o adevarata dovada de curaj pentru unele dintre noi. Poti alege insa culori sau tonuri pastel! Iar pentru un stil minimalist, care inspira rafinament indiferent de lipsa detaliilor opulente, ci, din contra, prin detalii fine si „curatenie” la nivel vestimentar, pune pret pe haine in culori delicate, fine, ca din pasteluri de primavara. Inspira-te in acest sens, fie ca alegi o tinuta minimalista eleganta sau casual, lejera, din culorile si nuantele florilor delicate de primavara!

Da, cum spuneam si mai sus, stilul minimalist inseamna lejeritate, curatenie, simplitate, finete, delicatete! Or, ce poate arata mai putin incarcat intr-o tinuta daca nu tonuri deschise de culori? Iar dat fiind faptul ca primavara e aici, zic sa profiti si sa te inspiri!

Citește și:

Asorteaza o camasa simpla alba cu o pereche de pantaloni drepti in culoarea zambilelor si pleaca la plimbare incaltata cu perechea de pantofi casual bej si geanta bleu pe umar.

tinuta minimalista in culori pastel

Pantaloni office roz pal Camasa alba fara maneci
Modele de pantofi cu siret Recomandari geanta tip sac

Fii sport si eleganta in acelasi timp cu haine in stil minimalist!

Fie ca mergi in parc, la sala sau la shopping, tunica neagra se muleaza ca o manusa stilului sport, lejer si minimalist. Alege pentru aceasta tinuta un ghiozdan, o pereche de pantofi sport si cateva inele care sa scoata in evidenta feminitatea ta!

Daca vrei totusi sa ramai in sfera de „curat si proaspat” a acestui stil vestimentar minimalist, chiar si daca optezi pentru haine sport, in imprejurari care te obliga, alege unele piese vestimentare sport-casual in culori deschise, tot pastel sau albe.

Citește și:

Intr-o tinuta sport relaxata, stilul minimalist te va face sa pasesti si mai linistita in sala de sport sau fitness. Pur si simplu elimininand din incarcarea noastra chiar si la nivel fizic, ne descarcam si in interior, la nivel psihic. Te vei concentra astfel mai mult pe problemele cu adevarat importante, daca alegi sa te bucuri de tinute sport minimaliste, simple si cu bun gust.

tinuta minimalista sport casual

Rucsac negru sport simplu Vezi pantofi sport negri

Cum adopti culori tari in stilul minimalist: fii Fiica Soarelui!

Se poate spune despre galben ca este o culoare pretentioasa si trebuie purtata cu mare atentie. Posibil, insa toate privirile pe care le vei atrage cu o rochie galbena merita “riscul”. Sparge aceasta mare pata de culoare cu o pereche de espadrile albe, un colier multiplu si o bratara aurie.

Da, desi spuneam mai sus sa rezervi nuantele deschise si pale, dar mai ales albul, pentru un stil minimalist ca la carte, deloc incarcat, iata ca poti opta si pentru culori tari, mai ales daca esti o fire mai vesela si plina de personalitate! Astfel, poti avea un stil minimalist original, pliat pe temperamentul tau. Ai grija insa sa nu exagerezi si sa echilibrezi tinuta in aceleasi tonuri si nuante de culoare!

Citește și:

Galbenul te ajuta si nu e chiar atat de greu sa optezi pentru culoare si in acelasi timp sa pastrezi un outfit minimalist, simplu si de bun gust! La fel, poti alege verde, albastru sau orice alta culoare tare care te reprezinta! Doar tine cont ca accesoriile sa aiba nuante din aceeasi categorie de tonuri: reci sau calde.

tinuta minimalista in culori

Rochie galbena Sugestii de espadrile

Colier cu doua lanturi Modele de bratari

Eleganta minimalista in vreme de ploaie

Primavara nu este mereu insorita, desi ne-am dori asta. De altfel, nici intregul an nu e mereu insorit sau fara precipitatii. De aceea, este bine sa avem la indemana cateva articole vestimentare minimaliste potrivite si atunci cand vremea este ceva mai pretentioasa.

Eleganta in stil minimalist, simplu si rafinat, se poate pastra cu o inspiratie britanica de bun gust: cu ajutorul unui trenci bej, o fusta dreapta alba, asortate cu o bluza simpla si o pereche de ghete cu toc.

Citește și:

Observa ca m-am gandit sa nu renunt la alb si culori pale sau pastelate nici chiar daca vremea e mai putin intelegatoare si alege sa aduca ploaie. Nu trebuie sa renunti la stilul tau si sa te ascunzi sub haine inchise si ponosite, chiar daca e ploios! Nu uita de umbrela - si aceasta poate fi in tonuri deschise, simpla si delicata, dar protectoare de picurii reci si deloc draguti pe fibra hainelor!

tinuta minimalista office
Trenci bej scurt Fusta alba creion

Botine bej

Alb si gri pentru un stil minimalist

Pentru o tinuta cu adevarat minimalista, asorteaza mai degraba orice ton de gri cu alb sau alte nuante pastelate, in loc de plictisitorul si uneori prea-tristul negru. :) Vei observa ca griul iti va „deschide” tinuta, aceasta va arata mult mai ingrijita si mai eleganta.

Gri este o culoare obtinuta din cele doua non-culori (alb si negru), asa ca indiferent cum alegi sa te prezinti, indiferent ce alte culori vrei sa porti (deschise sau mai tari), acesta iti va echilibra tinuta si te va face sa pari mereu fresh si tanara!

Citește și:

Opteaza, de pilda, pentru o vesta gri cu un top alb, o pereche de pantaloni albi si o pereche de pantofi gri stralucitor! Geanta de un roz pal sau chiar bej o sa fie cireasa de pe tort plina de delicatete si rafinament.


Vesta gri Geanta nude

Pantofi gri metalic Blugi skinny albi

Desi simplitatea pare usor de atins, combinarea unor articole vestimentare simple este o adevarata provocare! Ai vazut ca stilul minimalist se potriveste de la articole sport pana la altele mai casual si chiar elegante! Incearca si tu stilul minimal si vei vedea ca iti va conferi o alura delicata, dar totusi eleganta si chiar luxoasa!

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.