Setari Cookie-uri

Disco Vibe: Poartă și tu borsete prinse în talie ca în anii 80!

Se făcea că aveam pe la vreo 14 ani (adică au trecut 20 de atunci) pe când borsetele prinse în talie erau la mare căutare. Cât am mai fugit de ele atunci! Erau cool și toate fetele le purtau, dar de mine (și de talia mea) nu s-au prins. Drept dovadă că omul se schimbă, iată, modelele de inspirație optzecistă de borsete prinse în talie au reapărut, iar eu sunt fana lor no. 1.

Așa că, astăzi vorbim despre unele dintre cele mai simpatice genți în tendințe pentru 2018. Vorbim despre borsete în stilul anilor 80: colorate, cu imprimeu țipător sau cu aplicații ori broderii #DiscoStyle.

Trendul acestor borsete retro pentru 2018 a împărțit lumea fashionistelor în două: pro borsete prinse în talie și vehement anti! Au mai fost ceva tentative de resuscitare prin 2012-2013 la Moschino și Karl Lagerfeld, dar s-au pierdut pe catwalk. Ei bine, nu și în acest sezon! Acum au ajuns în atenția mea multe borsete de purtat în talie, așa că nu le puteam lăsa uitate. Îți place sau nu, acest accesoriu este piesă-cheie de primăvară-vară!

La Balenciaga am văzut borsete retro pentru 2018, și încă nu unele micuțe și delicate, ci destul de mari și decorate cu logo-ul brandului. La Marc Jacobs am văzut multe modele de borsete în stilul anilor 80, în culori tari precum galbenul, oranjul, rozul sau albastrul marin. Modele sporty-șic, adesea din nailon, am văzut la Prada și Fenty by Puma.

Citește și:

La Gucci am văzut și fațeta cealaltă: borsete de purtat în talie însă drept accesorii rafinate, elegante. Se pare că italienii au avut ceva fascinație de a transforma modelele de borsete prinse în talie în accesorii elegante, întrucât și Salvatore Ferragamo a defilat cu același stil. Dar să-ți povestesc mai multe despre micuțele accesorii, mai jos, într-un material dedicat celor mai mici genți în tendințe pentru 2018.


Se poartă borsete prinse în talie ca în anii 80

Așadar, la capitolul borsete retro pentru 2018, deși ai zice că aceste accesorii se potrivesc mai degrabă ținutelor casual sau sport, ai atâtea variante de stilizare și accesorizare. De exemplu, ai borsetele cu aplicații. Trebuie să spun că acestea sunt favoritele mele. Și asta pentru că nu sunt neapărat sport.

Citește și:

Poți accesoriza modele de borsete prinse în talie cu ținte sau capse și la rochii de seară, fuste lungi, maxi, dantelate sau din voal, chiar la costume cu pantaloni, în stil androgin. Și ”merg” de minune cu sandale cu toc, pumps, pantofi Oxford sau balerini.

Alege borsete prinse în talie cu ținte

Borsete prinse în talie cu ținte


Ce modele de borsete în stilul anilor 80 să mai cauți în acest sezon?

De la genul de borsete de purtat în talie pe care le-ar fi căutat Madonna, trecem la genul de accesorii pe care le-ar fi purtat ”colorata” Cyndi Lauper. Adică, vorbim despre borsete în stilul anilor 80, țipătoare, colorate puternic, cu imprimeuri sau pattern-uri ce ies în evidență sau cu broderii și aplicații Pop. Și cum aș putea să vorbesc despre borsete prinse în talie, fără să aduc în prim-plan ceva animal-print, ceva imprimeu floral-vegetal colorat, și mai ales ceva denim cu broderie aplicată colorată? Păi nu am avea vibe-ul acela corect fără de ele! Vibe-ul acela completat pe fundal, undeva, de ”Girls just wanna have fun!”.

Citește și:

Și tocmai pentru că fetele vor să se ditreze, chiar și atunci când fac combinații vestimentare, trebuie să te sfătuiesc să combini aceste borsete retro pentru 2018 cu hainele specifice perioadei Disco. Rochii cu umerii mari, rochii mini asimetrice, pe un umăr, sacouri colorate, cu umerii accentuați, blugi cu broderii, tricouri colorate și geci de blugi lungi. Ideea este, dacă alegi acest gen de borsete, să le asortezi ținutelor de zi, de vacanță sau urbane, sport sau casual. Pentru variante de outfit de seară, chiar de cocktail, găsești câteva genți în tendințe pentru 2018 mai jos.

borsete de purtat în talie

Borsete de purtat în talie cu imprimeuri sau broderii colorate


Rămânem tot la borsete prinse în talie. De data aceasta, am completat colecția de câteva modele de borsete în stilul anilor 80 ceva mai elegante, ușor de asortat și la îmbrăcăminte de zi, dar și de seară. Pentru că, deși nu ai zice, modelele de borsete de purtat în talie în vara asta nu sunt doar sporty sau casual, relaxate, de zi. Însă, aduc un plus de stil effortless într-un ansamblu vestimentar ceva mai pretențios.

Citește și:

Modelul de borsetă cu buzunare, de exemplu, se potrivește și în vacanță (ideal de depozitat actele, telefonul aparatul foto în ele) dar și la un party (și nu te vei mai chinui să faci să încapă toate cele de trebuință într-un clutch!). Tot pe post de geantă-plic, poți folosi și borseta nude, de mai jos, acest model, amintind de texturile matlasate, fiind la mare căutare. Doar că vei scăpa de grija de a purta geanta în mână și de stresul de a-ți uita geanta pe vreo măsuță.

Caută borsete retro pentru 2018, cu modele interesante

Borsete retro în modele interesante


De fapt, există un paradox în ceea ce privește aceste genți în tendințe pentru 2018. Unele femei adoră modelele de borsete prinse în talie. Altele, cu siguranță nu se vor lăsa văzute cu o astfel de gentuță. Dar, de la o convinsă anti borsete de purtat în talie, către o alta, vă spun, doamnelor: măcar încercați! Nu vă spun să asortați din prima borsete în stilul anilor 80, la sacou sau rochie! Dar măcar explorați moda în afara zonei de confort, cu pași mici, fie!

Citește și:

Îmbinați aceste genți în tendințe pentru 2018 cu blugi mom fit, cu tricou simplu, alb, băgat în pantaloni, cu botine colorate sau cu pantofi sport simpli, albi. Veți obține o ținută inspirată din moda optzecistă, fără a ieși în evidență prea mult. Și de aici, mai e un pas până să purtați borsete retro pentru 2018, indiferent de stil. Și n-ar fi păcat, să nu? Cine știe când le va mai scoate moda la suprafața, în mainstream?

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.