Setari Cookie-uri

Geaca de blugi lungă este piesă cheie în ținutele anului

Ce s-a întâmplat cu moda în anii 80 și 90?, se tot spunea acum câțiva ani. Ei bine, estetica acestui sezon vine tocmai pentru a ne face să înțelegem mai bine ce s-a întâmplat cu moda și stilul în perioada optzecistă și nouăzecistă. Iar una dintre cel mai des întâlnite linii în colecțiile acestui an se referă la lipsa taliei, accentuarea liniei umerilor și alegerea unei lungimi până la coapse. Dacă vrei, moda sacourilor și a blazerelor de inspirație masculină, din ”O femeie face carieră”. Iar această linie androgină definește multe piese vestimentare ale sezonului. Una este geaca de blugi lungă.

Această minunată lălăială, că altfel nu-mi vine a o numi, a fost prezentă în multe colecții ale lui 2018. De la sacouri office, la blazere, până la geci sport, trenciuri sau pardesiuri ori cămăși, dar mai ales până la zona denimului, puternic reprezentată în moda lui 2018. Denimul este atât de bine reprezentat încât s-au creat deux-piece-uri din blugi, rochii. Sarafane, corsete, sacouri de blugi, pardesie, trenciuri, pantofi, genți, pălării, bustiere și… am uitat ceva? Nu prea cred!

Și tocmai pentru că denimul este atât de bine reprezentat în trendurile de primăvară-vară 2018, am ales câteva modele de jachete oversize de blugi, despre care să vorbesc, drept piese-cheie de sezon. Și asta pentru că n-ai zice că geaca maxi din denim este atât de versatilă. Sau că merită să fie atât de mult purtată! Și totuși, sfatul meu este să investești într-o geaca de blugi lungă, pentru că vei avea șansa să o porți și la anul. Denimul croit în sistem de costum, denimul prezent în piese vestimentare altădată destinate atelierelor de croitorie s-a întors și este atât de spectaculos!

Citește și:

Se poartă geaca de blugi lungă ce imită croiala bărbătească

La Tibi am văzut geaca de blugi lungă, croită larg, în stil androgin, cu mânecile largi, în combinație cu blugi cu talie înaltă. La Tom Ford am văzut modele de sacou de blugi, cu umerii accentuați, cu guler și rever, de data aceasta cu talia accentuată, amintind de redingote, alături de bustiere tot de blugi și jeans stil boyfriend. Ah, da, și completate de pantofi de denim. Pentru că acesta e trucul sezonului: tinute all Denim, baby!

Pe același stil, de blugi din cap până în picioare, la Ninna Ricci, am văzut jachete oversize de blugi, cu cămașă din denim și blugi largi, într-un indigo saturat, și cu decorațiuni retro-americane, inspirate din costumul masculin. La Calvin Klein geaca maxi din denim are inserții de piele colorată și este asortată cu jeans, ai ghicit! Iar la Adam Selman am descoperit exact modelul de sacou de blugi inspirat de blazerul anilor 80.

Citește și:

Geaca de blugi lungă a acestui sezon poate fi și astfel: în stil blazer, larg și lung, cu guler și rever și mâneci largi, buzunare cu clapete și închidere la un nasture.

În această idee am ales și eu câteva modele de jachete oversize de blugi. Pentru că, indiferent de linie: androgină sau Woman Power, nu poți să defilezi prin 2018, fără acest articol vestimentar. Geaca de blugi lungă este versatilă și ușor de asortat atât la ținute casual cu blugi, cât și alături de topuri satinate, prețioase, la rochii de zi sau la rochii de cocktail, cu o accesorizare prețioasă.

Geaca maxi din denim poate fi purtată și cu pantaloni sport sau tricouri și cu rochii din voal, transparente sau cu broderii bogate, în contrast de stiluri. O poți combina cu pantofi sport, bocanci, sandale, papuci, flip-flops, botine sau de ce nu, cu stiletto! Și dacă vrei să porți denim și la birou, în 2018 se poate! Poți oricând stiliza un sacou de blugi! Iată cum!

Citește și:

Se poartă geaca de blugi lungă ce imită croiala bărbătească

Geacă de blugi lungă stil masculin Geacă în stil blazer

Geaca de blugi lungă în stil blazer: alege-o și tu în ținute office!

Să ne înțelegem din capul locului: poți purta un sacou de blugi la locul de muncă, însă sunt câteva puncte ”stipulate contractual”, așa încât să respecți dress-code-ul office, să nu ai o ținută casual, ci mai degrabă una business effortless. Ia te uită, a și rimat! Trecând peste poezie întâmplătoare, am căutat câteva sugestii de jachete oversize de blugi, cu croială de sacou ori blazer, ce pot fi asortate la orice ținută, chiar și la job.

Am găsit variantele de mai jos de sacou de blugi, drept reprezentative pentru modelele ce se poartă. Așadar, geaca de blugi lungă, cu volănaș la tiv și croială de Working Girl (deși mă duce cu gândul la un mecanic mai stylish, alt trend al sezonului!) poate fi asortată la jeans, pantaloni flu-flu sau rochii până în pământ, dar și la rochii office sau ținute office: mă gândesc la pantaloni de dungă, cămașă albă, simplă și o pereche de stiletto (galbeni, aș alege eu, nude dacă codul vestimentar la job e mai aspru ca șmirghelul folosit de mecanicul de mai sus).

Citește și:

Ideea este că nu știu mai exact dacă mecanicii folosesc șmirghel, dar ceva stiletto colorați merg de minune la acest stil de geacă. La fel cei nude, gri, negri (oricum neutri) dacă e alertă în corporație când se arată vreun imprimeu!

Alege și geaca de blugi lungă în stil blazer

Geacă din denim stil sacou Sacou din denim Geacă lungă de blugi

Mai departe, am ales și geaca de blugi lungă croită tip blazer asimetric. Mai scurtă în față, mai lungă la spate, cu guler-șal, geaca maxi din denim de mai jos poate fi asortată cu ușurință oricărui outfit, deși, o recomand eminamente la stiluri smart-casual, cel mult Boho sau sporty-chic.

Ultima dintre modelele de geacă stil sacou de blugi este cea neagră, cu nu unul ci două volane! Și asta pentru că m-am încăpățânat eu să am acolo două trenduri într-unul: geaca de blugi lungă și volanele feminine! Poart-o cu o rochie office neagră, simplă, creion și stiletto gri sau maro-cognac la job! Asortează-i o fustă din piele și pantofi sau sandale colorate pentru o ieșire în oraș și o rochie flu-flu, feminină, cu bocanci și o geantă cu franjuri dacă vizezi look-ul de Good Girl Gone Bad.

Citește și:

Până la urmă, oricum alegi să o combini, ar fi păcat să nu porți și tu geaca de blugi lungă în 2018! Mai ales că trendul va rămâne de actualitate și din toamnă, așa că ce ai de pierdut? Geaca maxi din denim este o investiție, mai ales dacă alegi un model cât mai aproape de croiala clasică.

Desigur, poți oricând alege un sacou de blugi, dacă ești o tipă ce ține la tendințele momentului. Extra pont: modelele de jachete oversize de blugi se potrivesc oricărei siluete, mascând micile imperfecțiuni!

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.