Pentru astfel de extensii, astăzi am adunat câteva modele de genți de umăr office, din care să alegi mereu o alta. Așadar, astăzi vorbim cu exemple din trenduri, cu sugestii de modele și cu inspirațție de asortare, despre geanta de umăr potrivită la birou.

Ținuta office, fie ea cu un dress code sobru, auster sau dimpotrivă, cu un cod vestimentar relaxat, prietenos, adesea casual sau chiar Posh, are nevoie zilnic de o geantă. Și, în afară de geanta de laptop sau de servietă, pe care le poți repeta câte un sezon-două, geanta de umăr potrivită la birou nu poate fi aceeași în fiece zi!

Sigur, poți asorta și genți de umăr office cât și plicuri mari, supradimensionate sau poșete de mână la hainele de purtat la birou, dar astăzi ne oprim la ea. Astăzi discutăm despre geanta de umăr potrivită la birou pentru că este cea mai confortabilă. Este ușor de manevrat în aglomerațiile urbane, în mijloacele de transport și este atât de versatilă.

Poate fi mai mică sau mai mare, mai încăpătoare, în funcție de nevoile tale specifice. Poate fi neutră, clasică, într-o gamă cromatică ușor de asortat, ori poate fi în culori tari.

Mai multe genți office din piele

Poate fi realizată din piele cu pattern sau uni, din piele întoarsă sau poate avea aplicații. Geanta de birou poate avea curea lungă, ce îți permite să o porți și în stil poștaș, sau poate fi purtată drept plic sau clutch (deși are curea lungă) așa cum designerii au propus-o în acest sezon.

De altfel, despre acest trend vom vorbi mai mult, mai jos, și despre multe altele specifice pentru vara asta și nu numai. Iată ce geantă să porți la birou și cum să o porți!

Se mai poartă gențile de umăr?

Răspunsul este un mare ”DA”. Și nu doar că se poartă gențile de umăr, dar ele pot fi etalate simplu, ”clasic” pe un umăr, pot fi purtate transversal, în stil poștaș și mai pot fi purtate drept genți de mână, plicuri sau clutch-rui cum foarte multe case de modă au sugerat în colecțiile lor de primăvară-vară.

Louis Vuitton a prezentat multe genți de umăr potrivite la ținute office sau casual, chiar și elegante, purtate ca genți de mână. E ceva interesant în acest stil de a purta geanta. Pare că ești o tipă atât de ocupată și de bine înfiptă în pământ că nici nu mai ai timp să pui geanta pe umăr.

O ții direct de cureaua destinată purtării pe umăr, și o ții strâns, ca orice bărbat care își cară servieta, de ce nu? Pentru că este, fără îndoială, ceva masculin, puternic, îndrăzneț în a-ți duce geanta în mână. Face parte din ”uniforma” de Working Girl, un trend major și bine reprezentat în vara asta.

Vezi mai multe modele

Dacă la Vuitton erau creații cu un vibe androgin, la Chanel găsim variante în linii prețioase, sofisticate, feminine, ușor retro, amintind de perioada când o altă ”working girl” celebră – Madame Coco – crea taiorul din bouclé de lână. Și pentru că vorbim despre Chanel, geanta de umăr potrivită la birou avea lanț pe post de curea.

Voi lăsa totuși colecția Chanel de primăvară-vară pentru o altă discuție, căci rar ai putea asorta o astfel de geantă la o ținută business. Este mai degrabă o colecție ludică, feminină, romantică, prețioasă, fie ea și una feministă, fără doar și poate!

De la eminamente feminin trecem la celălalt spectru feminist: stilul bărbătesc a la feminin. Și asta se simte și la geanta de umăr potrivită la birou, desigur. De exemplu, dacă susții emanciparea femeii prin egalitate la locul de muncă sau accent pe carieră, ți s-ar potrivi mai degrabă modelele de poșete de umăr cu toartă de mână, prezentate de Giambattista Valli.

Din piele snake sau croco, cu catarame impozante și ceva accente colorate, aceste genți de umăr office sunt simbolul femeii ce nu uită de feminitate nici atunci când comandă. Tot acestei femei i se potrivesc și gențile propuse de Stella McCartney. Este vorba de genți de umăr în stil poștaș, cel mai adesea cu linii curbe, feminine, deci și din piele ce imită reptila.

Trebuie să spun că dacă tot vorbim despre ce geantă să porți la birou anul acesta, ar fi o blasfemie să nu te trimit să te inspiri din colecția Valentino. El a creat genți de umăr office supradimensionate (imense, serios!) cu curea de purtat pe umăr, dar etalate ca maxi-plicuri colorate. La fel s-a propus geanta de umăr potrivită la birou și de către Loewe, pe post de clutch sau plic de mână și trebuie să spun că este o variantă care atrage toate privirile.

Imaginează-te pe tine în fustă conică, cămașă albă, stiletto și o astfel de geantă de umăr, statement, dar purtată stil plic. Așa e că ai în minte o imagine statuară? Ei bine, nu greșești deloc, până la urmă acesta este modul în care cel mai des vedetele își poartă gențile de umăr la poză! Hello, super-star!

Super-star vei fi și dacă optezi pentru geanta de umăr potrivită la birou inspirată din gama actuală Prada. Casa de modă a prezentat poșete retro, colorate, cu catarame mari și sisteme de prindere masive, ce ieșeau în evidență, din piele colorată și cu curea lungă de umăr, dar desigur etalată ca geantă de mână. Acest gen este perfect ca accent de culoare sau la ținute office ceva mai feminine și Glamour. Cu ceva ”glam” sunt și modelele de genți de umăr office cu mânere interesante (inspirație găsești la Gucci!).

Nu puteam să nu amintesc și de modelele de poșete imense, colorate în stil ”tote” de la Roksnada sau de modelele de inspirație sportswear, la fel de masive, purtate drept plic, de la JW Anderson. La fel cum nu aș fi putut trece mai departe, la sugestii din magazinele online de la noi, fără să te trimit la Coach 1941, ca inspirație, dacă vrei să alegi și dress-code-ul îți permite să porți genți cu aplicații.

Ce geantă să porți la birou, dacă vrei o abordare clasică și feminiă? Alege stilul propus de Oscar de la Renta sau de Victoria Beckham.

Alege de aici o geantă de umăr office

Cum alegi o geantă de umăr potrivită la birou?

Am discutat mult despre propunerile designerilor legate de ce geantă să porți la birou. Și asta ca să îți demonstrez că sunt atâtea soluții și variante de purtare.

Pe scurt, dacă vrei: se poartă forme geometrice interesante, se poartă catarame și sisteme de prindere ce ies în evidență, se poartă mânere decorate, se poartă texturi cu structură, reliefate, se poartă pielea fină, cea cu granulație, cea întoarsă, cea lucioasă și pielea ce imită pielea de crocodil sau de șarpe.

Se poartă genți de umăr office, purtate așa cum le definește funcționalitatea lor – adică pe umăr, dar se poartă și geanta de umăr în mână, de toartă sau drept clutch.

Geanta de umăr potrivită la birou poate fi inspirată din trendul bowling, cu linii rotunde, sau poate fi simplă, neutră. Poate fi inspirată din accesoriile business, gen servietă, sau poate fi de tipul poșetelor ”tote” sau sacoșă. Contează în acest sezon și ce se poartă, dar și cum se poartă!

Nu știu care va fi geanta de umăr potrivită la birou în accepțiunea ta. Nu știu la ce modele de genți de umăr office te vei opri pentru vara asta. Dar știu că ai multe variante de purtare și că ai și mai multe opțiuni din care să alegi! Este evident că nu vei rămâne niciodată în pană de poșete sau accesorii statement anul acesta!

Sursa foto front page – Unsplash

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: